DATATELE

Facebook åpnes – søkbar for Google

NYTT: Facebook-brukere blir søkbare.
NYTT: Facebook-brukere blir søkbare. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
14. sep. 2007 - 10:27

5. september meldte selskapet bak Facebook at de vil gjøre brukerlistene tilgjengelige for ikke-brukere og offentlige søkemotorer.

Søkbar

Det betyr i praksis at utenforstående kan søke blant brukerne, og finne frem til din og andres Facebook-profil. De vil få opp bildet ditt og en kortversjon av din profil.

Men for å se hele profilen, må de være en av dine Facebook-venner.

Muren rives

Facebook er uansett ikke fullt så lukket som det hittil har vært.

Ledelsen i Facebook har vært forberedt på kritiske spørsmål rundt sikkerheten rundt brukernes private data, og var tidlig ute med å si at brukernes profil kun vil være tilgjengelige på Google, Yahoo og andre søkemotorer hvis de selv har åpnet for det.

"White pages"

Brukerne har derfor fått en forespørsel på sidene om de vil tillate at deres profil blir søkbar.

Kun de som har svart at profilen skal være tilgjengelig for 'everyone' vil ifølge selskapet bli tilgjengelige for søkemotorene.

Blogg-irritasjon

En rekke profilerte bloggere har likevel satt spørsmålstegn ved dette, ifølge eWeek.com.

Om Malik skriver for eksempel at endringen transformerer Facebook fra et verktøy for nettverksbygging til en kvasitelefonkatalog på nettet.

Facebook inn i arbeidslivet

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.