GUIDER

Få norsk Swype på Nokia

SYMBIAN-APP: Nå får du den geniale tasteløsningen Swype på Nokia-telefoner med trykkskjerm.

Marius ValleMarius ValleJournalist
12. jan. 2011 - 12:53
Vis mer

Nå kan du laste ned norsk språk til Swype for Symbian. Det gjør det mulig å la fingeren fly over skjermen i stedet for å trykke bokstav for bokstav når du skal skrive. 

Kort fortalt tegner du en strek innom bokstavene i ordet du skal skrive, så finner Swype ut hvilket ord du forsøker å få frem. Dette høres muligens noe komplisert ut, men det er faktisk en veldig rask måte å skrive på, og det er lett å lære seg.

Les også:

Nå får du Swype til S60 »

Slik lærer du Swype norsk » Se en kort demonstrasjon av konseptet i bunnen av artikkelen.

Swype fungerer både på telefoner med Symbian^1 (S60 5th edition) og Symbian^3. Vi har forsøkt det på Nokia C7, og kan konstatere at det fungerer bra.

Foreløpig er Swype for Symbian i beta-versjon. Det vil si at programmet er på teststadiet og kan inneholde bugs og feil. Derfor tilbys det også kun gjennom Nokias portal for betaprogrammer, Nokia Beta Labs

Du må registrere deg som bruker før du kan laste ned bra Nokia Beta Labs. Alternativt kan du bruke en eksisterende Nokia-konto om du har dette.

Slik installerer du Swype

  • Sett telefonens skrivespråk til engelsk. Gå inn på innstillinger -> telefon -> språk -> skrivespråk og velg engelsk.
  • Gå inn på Nokia Beta Labs (du må logge inn) og last ned Swype til PC-en din via knappen "Download now".
  • Last ned språkpakken (Norwegian).
  • Overfør begge filene til telefonen din.
  • Åpne filbehandleren på telefonen (programmer -> kontor -> filbehandler) og klikk på den første filen du lastet ned. Deretter installerer du språkpakken på samme måte.

NB: Symbian^3-brukere (Nokia N8 og C7) kan også laste ned Swype fra Ovi Store. Norsk språk må imidlertid installeres manuelt som beskrevet over.

Nå kan du skrive med Swype. Dette får du frem når du skriver med telefonen i vannrett modus. For å endre språk til norsk holder du nede bokstaven Q og velger riktig språk.

Swype krever at telefonens skrivespråk er satt til engelsk, noe som gjør det til en utfordring å skrive med "talltastaturet" i loddrett modus. Det enkleste her er å deaktivere ordboken.

Om du har en S60 5th edition-telefon kan du imidlertid aktivere mini-qwerty-tastaur for å få swype også i loddrett modus.

Slik bruker du Swype

Tegn en strek fra bokstav til bokstav for å skrive ordet. Dersom du skal skrive en dobbeltkonsonant enten skribler du litt på bokstaven, eller tegner en liten løkke over den. 

Du trenger ikke å trykke mellomromstasten, da Swype automatisk setter inn mellomrom.

Dersom Swype har flere forslag til ordet du har skrevet dukker det opp en liten boks hvor du velger riktig ord.

Om et ord ikke finnes i ordlisten skriver du det bare inn på vanlig måte, altså trykker på tastene, så lagres ordet i ordlisten.

Verre er det ikke.

Fortell oss gjerne hvordan Swype fungerer for deg i kommentarfeltet under!

Reltaterte saker:

Slik får du Facebook-chat på Nokia »

Slik får du trenings-app »

Lag låter lekende lett »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.