MOBIL

Få en smak av Jelly Bean

Nå kan du teste ut musikksøk-funksjonen som kommer med Android 4.1 Jelly Bean.

Marius ValleMarius ValleJournalist
3. juli 2012 - 06:00

En av de mange nyhetene i Android 4.1 Jelly Bean er musikksøkefunksjonen kalt "Google Ears". Dette er en musikkgjenkjenningstjeneste i samme stil som Shazam og TrackID, som enkelt lar deg finne ut hva tittelen på sangen du hører er.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.1 Jelly Bean

En slik tjeneste er selvsagt ingen nyhet i seg selv, men om du har en telefon med Android 4.0 kan du teste den ut i dag. En XDA Developers-bruker har plukket appen, som på norsk heter "Google Lydsøk", og gjort den tilgjengelig for nedlasting.Google Lydsøk lar deg finne ut hvilken låt du hører.

En widget

Du finner en lenke til installasjonsfilen på XDA Developers. Appen er i praksis bare en widget, så etter installasjon må du legge den til på startskjermen.

Vi har prøvekjørt lydsøket, som virker raskt og presist. Ulempen er selvsagt at resultatene knyttes opp mot Googles musikkavdeling i Play - som ikke er tilgjengelig i Norge. Men du finner kjapt ut hvilken låt du hører.

Widgeten kobler seg for øvrig til internett for å finne ut hva låten heter, så du må ha internettforbindelse for at dette skal fungere.

Kilde: XDA-developers.com, via Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.