GUIDER

Få app store på Windows-mobilen

Lei av å vente på at Microsoft skal lage en skikkelig programvarebutikk? Vi viser deg en butikk med skikkelig utvalg rett på telefonen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. jan. 2010 - 02:33

Så du er en av de mange som har kjøpt deg en Windows Mobile-telefon, har utforsket telefonens muligheter og nå er du på vei inn i Windows Mobile Marketplace for å sjekke ut hvilke programmer du kan installere.

Det er bare en måte vi kan formidle følelsen dette utløser: Trist trombone.

Triste, triste Marketplace

For Windows Mobile Marketplace er virkelig, for å si det mildt, en laber affære. I skrivende stund er det bare en liten håndfull programmer tilgjengelig, og Marketplace er egentlig ikke verdt å nevne i samme åndedrag som Iphones App store, Android Market, eller til og med Nokias Ovi Store.

Heldigvis for deg finnes det noen som har tatt saken i egne hender. Handango har lenge tilbudt blant andre Windows Mobile-brukere programvare til telefonene sine. De har holdt på siden lenge før programvarebutikk på mobilen var et tema.

Handango ordner biffen

Selskapet tilbyr en egen butikkapplikasjon til Windows Mobile-telefoner, som gjør det enkelt å finne, laste ned og kjøpe programvare.  Handango Mobile App Store er et eget program du laster ned og installerer på telefonen din.

Selv om Handangos utvalg ikke kan matche Apples App stores rundt 100 000 programmer, er 5500 programmer en klar forbedring i forhold til de fem-seks programmene som er tilgjengelig i Microsofts Marketplace.

Gratis å installere

Det er gratis å laste ned og installere programmet. Dessverre er dette også nesten det eneste som er gratis med løsningen. Handango tilbyr nemlig for det meste programmer du kjøper, og det er bare ett og annet gratisprogram å finne i programvarebutikken.

Dette burde likevel ikke stoppe deg. Har man først gått hen og kjøpt en Windows-telefon til mange tusen kroner, som Samsung Omnia II eller Omnia Pro, er det også verdt å investere noen kroner i skikkelig programvare.

Kategorier og karakterer

Programvarebutikken kategoriserer programmene, og det er et karaktersystem som viser hvilken karakter andre brukere har gitt programmene.  Det er dessverre ikke noe eget kommentarsystem, så andre brukeres kommentarer er ikke tilgjengelig. Det er ellers mulig å se skjermskudd av programmene før du kjøper dem. Det er ellers mulig å søke i programvarekatalogen.

Så skal du ha Windows-programmer rett på telefonen uten å gå veien innom PC-en anbefaler vi at du tar en titt på Handango Mobile App Store.

Last ned!

Pek nettleseren på Windows-mobilen din til: http://mhgo.com og velg om du har telefon med eller uten trykkskjerm, så startes nedlastingen av seg selv. PS: Du må benytte Internet Explorer, og ikke Opera dersom dette er installert.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.