NYHETER

Få anbydere på asfaltjobber i nord

Andre anbudsrunde for asfaltering i Region nord i 2014 er avsluttet. Nordasfalt fra Bodø er eneste anbyder på de to største jobbene. For øvrig er det Veidekke og Lemminkäinen som viser interesse.

E10 langs Austnesfjorden i Lofoten er en av strekningene i nordre del av Nordland fylke som skal asfalteres i år. Veidekke ligger best an til å få kontrakten. (Foto: Google)
E10 langs Austnesfjorden i Lofoten er en av strekningene i nordre del av Nordland fylke som skal asfalteres i år. Veidekke ligger best an til å få kontrakten. (Foto: Google)
10. apr. 2014 - 13:06

De største jobbene målt i kroner gjelder asfaltering i Salten og Helgeland. Anbudene fra Nordasfalt er på 47,1 og 51,3 millioner kroner.

I et område nord i Nordland vil Veidekke asfalterer for 39,4 mill., Lemminkäinen vil ha 43,7 mill.

Asfaltering i Troms er delt på tre kontrakter. En av dem gjelder Sør-Troms. Lemminkäinen vil ha 29,4 mill. for den jobben, Veidekke vil ha 32,6 mill. En annen kontrakt gjelder Midt-Troms. Her er Veidekke lavest med 17 mill., mens Lemminkäinen vil ha 18,4 mill.

I den tredje kontrakten i Troms inngår asfaltering på forskjellige steder i fylket. Oppdraget gjelder ikke bare dekkelegging, det inngår også en del forarbeid. Bærelaget på de berørte strekningene er nedknust. Den som får kontrakten skal oppgradere bærelaget ved å frese bitumen og pukk ned i det. Når jobben er fullført, får vegen større bæreevne enn den hadde opprinnelig. Veidekke har gitt et anbud på 30,8 mill. for denne jobben. Lemminkäinens anbud er på 33,2 mill.

I Finnmark er det bare en liten kontrakt. Lemminkäinen har gitt et anbud på 4,552 mill., Veidekke vil ha 5,178 mill.

Vær og temperatur avgjør når dekkeleggingen kan igangsettes. Arbeidet vil pågå til midten av september.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.