BYGG

Expo-paviljongen er solgt

SOLGT: Salget av Norges paviljong på Expo 2010 bidrar til regnskapet etter Expo som har kostet minst 150 millioner.
SOLGT: Salget av Norges paviljong på Expo 2010 bidrar til regnskapet etter Expo som har kostet minst 150 millioner. Bilde: Kristin Welle-Strand
Tormod Haugstad
2. nov. 2010 - 13:59

Innovasjon Norge v/ Norge på EXPO 2010 har inngått avtale med en privat kinesisk partner om overtagelse av Norges paviljong etter EXPO 2010s avslutning i Shanghai.

Avtalen tilfredsstiller de økonomiske krav som Norge på EXPO har definert. Vår valgte partner i Kina har fremlagt gode, alternative forslag for etterbruk og geografisk relokalisering av paviljongen.

Les også: Norsk tresuksess i Shanghai

Detaljer seinere

I henhold til den inngåtte avtalen vil Norge på EXPO ha påvirkningsmulighet hva gjelder innhold og lokalisering. Norge på EXPO vil samarbeide med den kinesiske kjøperen om en optimal løsning i tiden som kommer. Detaljer omkring avtalen vil vurderes offentliggjort så snart etterbruk og lokalisering er endelig bestemt.

Den norske paviljongen på verdensutstillingen i Shanghai vant i forrige uke sølv i kategorien for design og arkitektur i kategorien for mellomstore paviljonger på EXPO 2010. Paviljongen er tegnet av Helen & Hard Arkitektkontor fra Stavanger.

Les mer her: Sølv til Norge i Shanghai

Stor anerkjennelse

- Dette en anerkjennelse av at vi har laget en paviljong som skiller seg ut på EXPO. Den er veldig nordisk og vi er svært stolte av å få sølv, sier (en tydelig rørt), Espen Guterud.

Norges innsats på Expo har kostet minst 150 millioner kroner, 75 millioner fra den norske regjeringen og like mye fra norske bedrifter. Det Norske Veritas bidro med den største summen - 10 millioner.

Salget av Norges paviljong var viktig for å bidra til at budsjettet ikke overskrides for mye.

BILDESERIE: BILDESERIE: Expo 2010

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.