IT

Explorer-frykten sprer seg

I TRØBBEL: Sikkerhetshullet som ble utnyttet i angrepene mot G0oogle, skal gjelde både Internet Explorer 6, 7 og 8.
I TRØBBEL: Sikkerhetshullet som ble utnyttet i angrepene mot G0oogle, skal gjelde både Internet Explorer 6, 7 og 8. Bilde: Skjermdump
Leif Hamnes
18. jan. 2010 - 10:09

Et sikkerhetshull i Microsofts nettleser skal være bakgrunnen for at hackerangrepene mot Google var mulig å gjennomføre, noe Microsoft selv har innrømmet,

Les også:

Nå går den tyske regjeringen ut med en offisiell advarsel mot bruk av Internet Explorer, melder BBC .

Den tyske advarselen gjelder både versjonene IE 6, 7 og 8.

– Trygt for vanlige brukere

Microsoft mener sikkerhetshullet i stor grad tettes ved å velge alternativet Høyt sikkerhetsnivå i innstillingene til nettleseren, noe som riktignok også vil blokkere en del legitime nettsider og dermed forstyrre noe av brukeropplevelsen.

Selskapets talsmann i Tyskland, Thomas Baumgärtner, mener regjeringen overdriver trusselen mot vanlige internettbrukere.

– Angrepene mot Google ble gjort av svært motiverte personer med en spesifikk agenda. Dette var ikke angrep rettet mot vanlige brukere, sier Baumgärtner.

Internettoppskrift

Flere sikkerhetsselskaper har advart mot at detaljerte veiledninger for å utnytte sikkerhetshullet i helgen har vært tilgjengelig på internett.

En talsmann for Microsoft uttaler samtidig at det jobbes med å tette sikkerhetsbristen, og at dette trolig kommer brukerne i hende gjennom en egen, såkalt «out-of-cycle» programvareoppdatering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.