IKT

Exit for transistorer i PC

LINJENETT: Slik tenker HPs designere at fremtidens transistorerstatter vil se ut i enorm forstørrelse.
LINJENETT: Slik tenker HPs designere at fremtidens transistorerstatter vil se ut i enorm forstørrelse. Bilde: HP
18. feb. 2005 - 08:14

HP kaller oppfinnelsen en crossbar latch, eller en svitsjelås som gjør den nødvendige signalbehandling uten hjelp av transistorer.


–Vi finner opp datamaskinen på nytt i molekylskala, og vi tror vi kan bygge slike både enkelt og billig, sier Stan Williams, lederen for forskningsprogrammet Quantum Science Research.

Forskningsgruppen arbeider med å finne teknologi som i starten kan supplere og senere erstatte dagens silisiumbaserte elektronikk.

Mange tror silisiumteknologien vil nå sin fysiske begrensning om rundt ti år og da trengs det en erstatning.

HPs eksperimentelle transistorerstatter består av en enkel leder i form av en signallinje som er krysset av to kontrollinjer med en elektrisk svitsjbar bryter i form at et lag noen molekyler tykt i møtepunktet.

En enkel konstruksjon i nanoskala gjorde det mulig å utføre alle de tre basisoperasjonene som er grunnlaget for databehandling; NOT, AND og OR.

Går det som forskerne hos HP ønsker, vil Moores lov leve videre i beste velgående i enda 50 år, men vi vil neppe se teknologien i salg før i 2011.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.