IT

Evry varsler nedbemanning med 300 årsverk

Mister kontrakt med DNB etter nettbanktrøbbel.

 – Vi ønsker ikke at våre kunder skal føle seg usikre på om nettbanken fungerer eller ikke, sier Liv Fiksdahl, konserndirektør for IT i DNB.
– Vi ønsker ikke at våre kunder skal føle seg usikre på om nettbanken fungerer eller ikke, sier Liv Fiksdahl, konserndirektør for IT i DNB. Bilde: Stein Jarle Olsen
26. nov. 2013 - 07:44

IT-selskapet Evry varsler nedbemanning med 300 årsverk etter at DNB har valgt det indiske selskapet HCL Technologies til å drifte nettbanken.

Kontrakten med DNB er verdt rundt 700 millioner kroner, men langvarig misnøye med manglende stabilitet på nettbankløsningen er en av grunnene til at DNB har valgt Indias største IT-selskap til å overta, skriver Aftenposten.

Flere tilfeller

Senest i slutten av september var nettbanken til DNB nede, og i november i fjor gikk både nettbanker og minibanker til DNB ned to ganger.

– Vi har gjort opp status etter erfaringene vi har gjort oss de siste årene. Det er klart at uheldige hendelser i systemer som er viktige for kundene, har vært avgjørende for valget av leverandør. Vi ønsker ikke at våre kunder skal føle seg usikre på om nettbanken fungerer eller ikke, sier Liv Fiksdahl, konserndirektør for IT i DNB.

HCL tar Norge

HCL etablerte eget kontor i Norge i 2010 og har Statoil og Telenor på kundelisten. Selskapet leverer også IT-løsninger for børsen i Singapore og til Deutsche Bank.

Evry, som er Norges største IT-selskap, sier at konsekvensen er at de må nedbemanne med rundt 300 årsverk.

Les også:

DNB truer med å vrake nettbank-leverandør  

Disse teknologtopplederne tjener mest  

Disse teknologilederne styrer de største budsjettene

Nå blir det datasenter i Akershus  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.