IKT

Everk samles om bredbånd

BKK, Trondheim Energiverk, Eidsiva Energi, Skagerak Energi og Agder Energi har gått sammen i Bredbåndsalliansen.

Målet er å skape et reelt og lønnsomt alternativ til Telenor gjennom å sikre en kritisk masse og oppnå betydelige stordriftsfordeler.

Det skal skje ved felles drift, vedlikehold og utbygging av infrastruktur samt ved felles innkjøp av teknologi, tjenester og innhold.

Initiativet til alliansen ble tatt i fjor høst.

- Vi er foreløpig en løs allianse, men regner med å ha en fastere organisasjon på plass i løpet av høsten. Vi vurderer å opprette et eget selskap, men det er ennå ikke tatt noen avgjørelse, sier Bjarne Skaar, direktør i BKK Bredbånd AS.

Det er ikke første gang det er gjort forsøk på telekomsamarbeid i energibransjen; El-Tele og Enitel er kjente eksempler. Ingen av disse forsøkene har vært spesielt vellykkede.

- Enitel kan ikke sammenlignes med dette initiativet. De bygget infrastruktur som kraftselskapene leide tilbake. Når det gjelder de ulike El-Tele konstellasjonene, er disse kjøpt opp av regionale kraftselskaper. Eksempelvis har BKK kjøpt El-Tele Vest. Disse organisasjonene er fremdeles aktive, men under andre hatter, sier Skaar.

Andre kraftselskaper kan få være med i alliansen. Men foreløpig har ikke partnerne jobbet aktivt med å markedsføre alliansen overfor andre potensielle deltagere.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.