KRIGEN I UKRAINA

EUs utenrikssjef: Ukraina-krigen kan bli avgjort i sommer

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier at det ikke kan vente med ny støtte til Ukraina, fordi krigen kan bli avgjort denne våren og sommeren. 

En ukrainsk soldat fjerner grener fra en stridsvogn i Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen. EUs utenrikssjef Josep Borrell ber republikanerne i Kongressen om å gi mer militær støtte til Ukraina, og sier at krigen kan bli avgjort i løpet av våren og sommeren.
En ukrainsk soldat fjerner grener fra en stridsvogn i Tsjasiv Jar i Donetsk-regionen. EUs utenrikssjef Josep Borrell ber republikanerne i Kongressen om å gi mer militær støtte til Ukraina, og sier at krigen kan bli avgjort i løpet av våren og sommeren. Foto: Efrem Lukatsky/AP/NTB
15. mars 2024 - 07:27

Borrell var på besøk i Washington torsdag, der han forsøkte å overbevise de folkevalgte i Kongressen til å godkjenne ny militærstøtte til Ukraina.

Til dem hadde han følgende beskjed.

– Samme hva som må gjøres, så må det gjøres raskt. Videre sa han at det er derfor EUs forsvarsindustri rustes opp.

– De neste månedene vil bli avgjørende. Mange analytikere venter en stor russisk offensiv denne sommeren, og Ukraina kan ikke vente på resultatet av det neste valget i USA, la han til.

USA har vært Ukrainas viktigste støttespiller siden Russland invaderte i 2022, men ekspresident Donald Trump tar til orde for en mer isolasjonistisk utenrikspolitikk.

Republikanske Mike Johnson, som er Trump-alliert og speaker i Representantenes hus, har nektet å tillate at det holdes avstemning om et forslag som innebærer ytterligere 60 milliarder dollar i støtte til Ukraina.

Ethvert angrep på Nato kommer til å bli møtt med et samlet og kraftfullt svar, sier Stoltenberg i et svar til Trumps uttalelser.
Les også

Stoltenberg svarer Trump: – Undergraver hele alliansens sikkerhet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.