Europas største vindkraftanlegg tar form

seks vindparker skal ha en total kapasitet på rundt 1000 MW

Illustrasjonsbilde: Høyspenningsleveranse til vindkraft. Bilde fra Nygårdsfjellet, Narvik (Nordkraft Vind).
Illustrasjonsbilde: Høyspenningsleveranse til vindkraft. Bilde fra Nygårdsfjellet, Narvik (Nordkraft Vind). Bilde: Nordkraft Vind
26. des. 2016 - 07:00

ABB har signert en avtale med Fosen Vind om å knytte seks nye vindparker i Midt-Norge til nettet. Avtalen omfatter apparat- og kontrollanlegg til syv transformatorstasjoner i seks vindparker.

Fosen Vind er ikke bare det største vindkraftprosjektet i Norge gjennom tidene, men også Europas største landbaserte vindkraftutbygging. Om lag 11 milliarder kroner investeres i seks vindparker med en total kapasitet på rundt 1000 MW. Vindparkene vil bestå av 278 turbiner og ligge på Fosen, Hitra og i Snillfjord og vil normalt generere strøm nok til å dekke totalforbruket til 170 000 husstander.

Et konsortium mellom ABB og Bravida Norge, ledet av ABB, vil gjennomføre arbeidene i perioden 2017 til 2020. ABB vil ha ansvar for levering, design og konstruksjon, mens Bravida, Region Midt-Norge, vil stå for installasjonen.

Leveransen fra ABB omfatter i hovedsak komplette 132 kilovolt (kV) luftisolerte utendørs bryteranlegg og 33 kV luftisolerte innendørs bryteranlegg med tilhørende vern og kontroll. Anleggsarbeidene til vindkraftutbyggingen startet i 2016, og alle vindparkene vil være ferdig bygget og satt i drift i løpet av 2020.

Les mer her: Norges største automatiseringsprosjekt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.