BYGG

Europas beste

Norskeide Dunas Douradas Beach Resort i Algarve fikk prisen "Best development" under Bloomberg International Property Awards.
Norskeide Dunas Douradas Beach Resort i Algarve fikk prisen "Best development" under Bloomberg International Property Awards. Bilde: Dunas Douradas Beach Resort
Truls Tunmo
4. okt. 2010 - 13:06

I tillegg fikk prosjektet to prestisjepriser.

Dunas Douradas Beach Club i Algarve er AWilhelmsen-eide Linstows eiendomsprosjekt i Portugal.

En milliard norske kroner er investert i ferieanlegget, ifølge en pressemelding.Europas beste

Den norske ferie-resorten mottok prisen som Europas beste eiendomsprosjekt.

Utmerkelsen henger meget høyt i både reiselivsbransjen og innen eiendomsutvikling.

Det er Bloomberg Television som står bak utdelingen i samarbeid med blant andre The New York Times, Google, International Herold Tribune og Kohler.

– Vi har vært i konkurranse med de beste eiendomsprosjektene i hele Europa og jeg fryktet mest konkurransen fra Italia og Frankrike. Vi fikk imidlertid tidlig full frihet fra våre eiere (AWilhelmsen) og vårt lokale styre til å holde en høy standard. Både bygg og interiør og har allerede fått belønning i form av høye salgspriser og eventyrlig belegg på utleiesiden, selv i dagens marked, sier administrerende direktør Evy Ougendal ved Dunas Douradas Beach Club.Samlet vurdering

Prisen for beste beste eiendomsprosjekt ble gitt prosjektet etter en samlet vurdering av beliggenhet, arkitektur, hagearkitektur, interiørdesign og høy kvalitet.

I tillegg kommer presentasjon og gjennomføring av luksus-resorten, som består av 132 ferieleiligheter og åtte luksusvillaer med tilhørende fasiliteter.

– Det å ta hjem både hovedprisen, samt beste resort i Portugal og hederlig omtale av interiørdesign føles nesten uvirkelig. Det har vært en lang prosess fra planleggingen startet i 1999 og til prosjektet sto ferdig i 2007, sier Ougendal.Byråkratisk

Utviklerne fastslår at Portugal er et utfordrende land å utvikle eiendom i og at alt er meget byråkratisk – på godt og vondt.

En restriktiv politikk fra lokale myndigheters side har da også resultert i at det såkalte ”Golden Triangle” i Algarve har blitt et av de mest praktfulle og vellykkede ferieparadiser i verden.

Her er bare lav bebyggelse og tallrike grøntområder. Området ligger i tillegg ved en fantastisk hvit strand, som strekker seg til spanskegrensen.

– Med et fantastisk team i ryggen har drömmen blitt til virkelighet, ikke bare for byggherren, men også for 140 fornøyde huseiere og hundrevis av leietagere, sier Ougendal.Kan vinne mer

Etter prisutdeling på Park Lane Royal Hotel, Mayfair i London sist helg, skal Dunas Douradas Beach Club konkurrere mot vinneren av Best Development fra Amerika, Afrika og Asia om kategorien «verdens beste».

Denne delen av International Property Awards vil deles ut 27. november.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.