Europas beste HiFi-museum

HiFi: Det private museet regnes for å være Europas beste samling av eldre HiFi. Det er lokalisert i etasjene over Neby HiFis lokaler i Oslo. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFI: Deler av samlingen er viet feinschmecker-forsterkere fra McIntosh. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFI: Som bildet viser har McIntosh tradisjonelt brukt rør i sine forsterkere. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFI: Deler av samlingen har Erling Neby skaffet seg i egenskap av sin rolle som importør av for eksempel McIntosh. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Dette er Saul Marantz´ første lydprodukt, nemlig forforsterkeren "Consolette" - også kjent som Marantz 1. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Dette forsterkersettet fra britiske Quad var sterkt etterspurt på 60-tallet - også på grunn av sin stilrene design. Det var å finne i mange arkitekthjem. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Erling Neby har tjent seg rik på import av radioene fra Tivoli Audio. Dette er denne radions forgjenger fra 1959. K-en står for Kloss. Henry Kloss var en av to gründere av Tivoli Audio. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Dette er Marantz´ platespiller TT 1000. Denne luksusmodellen ble lansert første gang i 1979. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Platespilleren Beogram 4000 fra Bang & Olufsen er en klassiker både lyd- og designmessig. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Thorens TD-125 var det sveitsiske selskapets toppmodell for vinylavspilling på begynnelsen av 70-tallet. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Denne platespillermodellen var beregnet til bruk i kringkasting. Den store platetallerkenen skyldes planer om et eget, større vinylformat beregnet for radio. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Museet inneholder også Marantz 10B fra 1963. Dette ble av mange regnet som radiotuneren over alle radiotunere på den tida. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Ett av museets smykker er den legendariske effektforsterkeren McIntosh 275. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Erling Neby nærer også en sterk interesse for kunst og design, noe som preger presentasjonen av objektene. De er pent utstilt i romslige hyller og mange har bakbelysning. Vi savner dog litt informasjon om hver modell. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Dette forsterkersettet fra Quad er fra 50-tallet, noe som kan ses i 2. verdenskrigdesignet. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Et annet ettertraktet objekt er denne platespilleren fra britiske Transcriptor. Denne modellen ble kjent etter at den ble brukt i Stanley Kubrick-filmen "A Clockwork Orange". (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Neby bruker museet, som ikke er åpent for allmennheten, som kulisse for møter med kunder og forretningsforbindelser. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Et HiFi-museum kan ikke være stille. Her er det også mulighet til å lytte til CD-er spilt på nyere utstyr i den øvre prisklassen. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: McIntosh er kjent for sine synlige desibelmålere. Flere av effektforsterkerne og monoblokkene veier opp mot 75 kilo. (Bilde: Dag Yngve Dahle)
HiFi: Wow. Det sier mange som entrer museumsrommet for første gang. (Bilde: Dag Yngve Dahle)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå