INDUSTRI

Eurofighter gir ikke opp kampen

NORSK: Gruppen bak Eurofighter - EADS - har allerede en rekke millionkontrakter i sving i norsk høyteknologisk industri. Enkelte av oppdragene gjelder del-leveranser til Europas nye kampfly Eurofighter, der det alt er levert et tjuetall fly. Her er flyet under en norsk kuldetest forrige vinter.
NORSK: Gruppen bak Eurofighter - EADS - har allerede en rekke millionkontrakter i sving i norsk høyteknologisk industri. Enkelte av oppdragene gjelder del-leveranser til Europas nye kampfly Eurofighter, der det alt er levert et tjuetall fly. Her er flyet under en norsk kuldetest forrige vinter. Bilde: EADS
Stein Bekkevold
20. des. 2006 - 07:26

I forrige uke skrev norske myndigheter under på en forlengelse av avtalen om støtte til utviklingen av amerikanske Joint Strike Fighter.

Samtidig erklærte regjeringen at dette på ingen måte betyr at døra stenges for Eurofighter og svenske Gripen. Endelig valg er ikke tatt av myndighetene, selv om båndene til Lockheed Martin og USA ikke akkurat svekkes for hver dag som går.

Likeverdig

EADS ser frem til å gjenoppta forhandlingene med tanke på å fullføre en industriell samarbeidsavtale, basert på prinsipper om likverdig finansiering, åpen dialog og balansert deltakelse.

Det er slike avtaler EADS har med all annen europeisk spissteknisk industri, ifølge konsortiet.

Viktig for Norge

Gruppen er sikker på at en slik avtale, basert på det solide fundament som allerede er etablert gjennom den vellykkede Industrial Participation Agreement-avtalen (IPA), vil ha betydelig verdi for norsk industri.

Det norske arbeidet som allerede er i gang som en del av IPA-avtalen - ti prosjekter etablert over de siste fire årene - viser ifølge EADS, at norske bedrifter kan samarbeide effektivt, som likeverdige partnere, med europeisk flyindustri om høyteknologiske utviklingsprosjekter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.