INDUSTRI

EU-kommisjonen vil åpne for mer subsidiering av grønn industri

– Vi lever i tiåret som vil avgjøre om vi lykkes i kampen mot klimaendringene, sier Ursula von der Leyen.

EU-kommisjonen foreslår en rekke tiltak for å styrke investeringene i grønn industri, blant annet mer subsidier og etablering av et investeringsfond. Tiltakene er del av et planforslag kommisjonspresident Ursula von der Leyen la fram onsdag.
EU-kommisjonen foreslår en rekke tiltak for å styrke investeringene i grønn industri, blant annet mer subsidier og etablering av et investeringsfond. Tiltakene er del av et planforslag kommisjonspresident Ursula von der Leyen la fram onsdag. Foto: Virginia Mayo/AP/NTB

EU-kommisjonen foreslår en rekke tiltak for å styrke investeringene i grønn industri, blant annet mer subsidier og etablering av et investeringsfond.

Det går fram av et nytt forslag til unionens planer for grønn industri og energiomstilling.

Planen har som mål å «styrke konkurransedyktigheten» til Europas grønne industri og «støtte opp om den raske overgangen til klimanøytralitet», heter det i en pressemelding.

Kommisjonen vil også foreslå at det etableres et felles investeringsfond for å styrke investeringene i grønn teknologi, og den foreslår å flytte 250 milliarder euro fra klimaplanen «Repower EU», som i sin tid ble lansert for å frigjøre Europa fra russisk gass, over til investeringer i såkalte nullutslippsindustrier.

– Vi lever i tiåret som vil avgjøre om vi lykkes i kampen mot klimaendringene. I den kampen er selskapene i den grønne sektoren avgjørende, sa EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen da hun la fram forslaget onsdag.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.