NETTARKIV

EU-forskning for småbedrifter

I forbindelse med den kommende lanseringen av EUs 6. rammeprogram for FoU (2003-06), lanseres et nytt virkemiddel for små- og mellomstore bedrifter (SMB) kalt Collective Research. Det er en ny bransjeorientert støtteordning for SMB-er.

Ordningen skal utvide kunnskapsbasen for store grupper av SMB-er som konfronteres med felles utfordringer og bl.a. økt konkurranse fra bedrifter utenfor Europa. Kollektivforskning er forskning som utføres på vegne av bransjeforeninger eller grupperinger som overveiende består av SMB-er. Disse definerer forskningsemner av interesse for "deres" SMB-er og utplasserer forskningsarbeidet til FoU-aktører. Prosjektene har middels lang varighet og er store i omfang.

Kollektive forskningsaktiviteter vil også bidra til å strukturere miljøet for kollektivforskning i Europa og på den måten bidra til de mål om strukturering som Kommisjonen vektlegger i ERA (European Research Area).

I søknadene stilles det bl.a. krav til opplysninger om målet for prosjektet, relevansen for SMB-er samt til forslagets innovative karakter. Videre stilles det krav om en beskrivelse av forskningsinnholdet og hvordan resultatene vil bli utnyttet/formidlet, samt en belysning av den europeiske dimensjonen i søknadsforslaget.

Det skal delta minst én europeisk bransjeforening/gruppering eller minst to nasjonale bransjeforeninger/grupperinger fra minst to forskjellige EU/EØS-land

Igangsettelse av Collective Research i 6. rammeprogram skjer med forbehold om godkjenning fra EU.

Det skal avholdes en internasjonal konferanse om Collective Research i Brussel 12. juni 2002. Invitasjonen og programmet fås ved henvendelse til EU ForskningsInfo.

For ytterligere informasjon om Collective Research eller 6RP generelt, ta kontakt med rådgiver Hilde Friedl i EU ForskningsInfo, på telefon 22037367, epost: hfforskningsradet.no

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.