IT

Etterretningstjenester skal ha hacket SIM-kortprodusent

Ny avsløring av Snowden.

Senter: Bildet viser NSAs datasenter utenfor Salt Lake City i Utah. Organiasjonen er igjen utsatt for anklager om ulovlig overvåking.
Senter: Bildet viser NSAs datasenter utenfor Salt Lake City i Utah. Organiasjonen er igjen utsatt for anklager om ulovlig overvåking. Bilde: Rick Bowmer/TT / NTB Scanpix
20. feb. 2015 - 07:45

Britisk og amerikansk etterretning hacket seg inn i systemene til verdens største SIM-kortprodusent. Der tok de krypteringskoder som gjør det mulig å overvåke mobilbrukere.

Det kommer fram i et britisk dokument fra 2010 som Edward Snowden har lekket, skriver nettsiden The Intercept.

Les også: Irriterende smarthus sparte 74 kroner på et halvt år og bestemte selv når stekeovnen skulle være på

Hackingen var en fellesoperasjon for de to signaletterretningene National Security Agency (NSA) i USA og Government Communications Headquarters (GCHQ) i Storbritannia.

Det nederlandske selskapet Gemalto lager flere enn to milliarder simkort hvert eneste år for 450 teleselskaper rundt om i hele verden.

Etter å ha lett gjennom den private kommunikasjonen til selskapets ansatte, skal spionene ha fått tak i krypteringsnøklene til selskapet. De skal kunne gjøre det mulig for tjenestene å overvåke mobiltelefoner uten å gå via teleoperatørene, skriver nettsiden.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.