ENERGI

Etterlyser resultater

Bilde: arkiv

Rosnes uttaler til fagbladet Elektro at forskning og forskningsbasert kunnskap i stadig sterkere grad vil prege utviklingen og vil bli stadig viktigere i årene som kommer.

– Jeg tror ikke at noen bransje noen gang kan si at den er ferdig utviklet. Bedrifter må ofte forske selv for å kunne ta til seg kunnskap og forskningsresultater utviklet andre steder. Den som ikke forsker selv, står i fare for å miste kontakten med kunnskapsfronten og de ledende forskningsmiljøene.

Han hevder at regjeringen vil gjøre sitt til å stimulere til økt forskning i næringslivet. Regjeringen setter i disse dager i gang et arbeid om hvordan man skal følge opp ambisjonene i Soria Moria-erklæringen om å øke offentlige og private forskningsinvesteringene til tre prosent av brutto nasjonalprodukt.

I erklæringen sies det blant annet at for å sikre fremtidig verdiskapning vil regjeringen satse bevisst på forskning innen næringer der Norge har fortrinn og stort verdiskapingspotensiale.

– Norsk kraftindustri må sies å være en industri med stort potensiale, sier Rosnes.

Prioriterer energi og miljø

Regjeringen signaliserer at de er opptatt av energi og miljøspørsmål, og energi og miljø er et prioritert område i forskningspolitikken.

– Regjeringens visjon er at Norge skal være en miljøvennlig energinasjon og være verdensledende innenfor utviklingen av miljøvennlig energi.

Regjeringens forskingsutvalg har nedsatt en statssekretærgruppe som skal se på energi og miljørettet FoU. Utvikling av næringsliv og teknologi, herunder elkraftbransjen, vil høre inn under dette.

–Kunnskapsdepartmentet mottar gjerne innspill fra fagmiljøer og næringsliv til dette arbeidet, sier Rosnes.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.