KRAFT

Etterlyser penger til Kårstø

Jannicke Nilsen
5. okt. 2010 - 11:58

Bellona reagerer sterkt på at regjeringen ikke gir penger til CO2-håndtering på gassanlegget på Kårstø over statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

– Gjør for lite

Regjeringen la renseprosjektet på Kårstø på is i 2009, i påvente av mer kunnskap om hvordan det best kan gjennomføres.

– Alarmklokkene ringer for klimaet, men regjeringen hører ikke etter. Å ikke gi penger til CO2-håndtering på Kårstø, er håpløst, og det svakeste punktet i et budsjett som gjør altfor lite for å nå de vedtatte klimamålene, sier bestleder i Bellona, Marius Holm.

Integrert løsning

Regjeringen er skeptiske til prosjektkostnadene, som kan komme på mellom 5 og 10 milliarder kroner.

I mars i år ble det lagt frem en rapport om hvordan gassterminalen og gasskraftverket kan integreres, noe som vil gi store utslippskutt.

Mindre i år

– Alt ligger nå til rette for å få renset et av de største punktutslippene i Norge og for at regjeringen kan oppfylle et av sine viktigste miljøløfter, sier Holm, og legger til at bevilgningene til fornybar energi og energieffektivisering er lavere i dette budsjettet sammenliknet med forrige statsbudsjett.

Bellona er imidlertid fornøyd med økning i bevilgningene til Transnova, som skal jobbe for klimakutt i transportsektøren, og regjeringens retrett når det kommer til den varslede økningen i avgifter på biodiesel.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.