INDUSTRI

Etterforsker mystiske droner over Paris

To netter på rad.

Forbudt: Det er ikke lov å fly sivile droner over Paris. Bildet viser Eiffeltårnet mitt i den franske hovedstaden.
Forbudt: Det er ikke lov å fly sivile droner over Paris. Bildet viser Eiffeltårnet mitt i den franske hovedstaden. Bilde: GONZALO FUENTES/Reuters/NTB Scanpix
26. feb. 2015 - 07:42

Fransk politi har startet etterforskning etter at en rekke uidentifiserte droner har fløyet over hovedstaden Paris to netter på rad.

Frankrike har fortsatt høy terrorberedskap etter angrepene mot satirebladet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i januar, og etterforsker derfor de mystiske droneobservasjonene.

Onsdag ble tre journalister fra Al Jazeera pågrepet for å ha brukt en drone i en park i utkanten av Paris. Men ifølge en talsmann for påtalemyndigheten er det foreløpig ikke noe som tyder på at det er noen sammenheng mellom pågripelsene og de nattlige droneflygningene.

Les også: Robotiserte krigs-baller kan bli USAs nye angrepsvåpen

Natt til onsdag ble det gjort minst fem ulike droneobservasjoner i nærheten av steder som den amerikanske ambassaden, Eiffeltårnet og flere hovedveier i den franske hovedstaden. Også natten før ble det observert droner ved lignende steder.

– Er det noen som leker seg? Er det speiding i forkant av en operasjon? Det vil etterforskningen vise, sa en polititalsmann tirsdag.

Også i høst ble ukjente droner etterforsket, etter at energiselskapet EDF klaget over droner som fløy nærme deres atomkraftverk. Til sammen ble det rapportert om 20 overflyginger ved kraftverkene. Nylig fikk politiet også melding om droner som fløy over presidentpalasset og en forsvarsbase med ubåter i Bretagne.

I Frankrike er det forbudt å bruke sivile droner i nærheten av atomkraftverk, samt i Paris.

Les flere nyheter om droner.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.