IT

Ettåring på ustøe ben

Bursdag. Politisk rådgiver Jørund Leknes (SV) i Fornyingsdepartementet kan se tilbake på ett år med portalen Minside.no.
Bursdag. Politisk rådgiver Jørund Leknes (SV) i Fornyingsdepartementet kan se tilbake på ett år med portalen Minside.no. Bilde: ESPEN LEIRSET
Espen Zachariassen
18. des. 2007 - 15:54

Tirsdag 18. desember er det ett år siden startskuddet gikk for Min side.

Siste status ble gjort opp i forrige måned. Den viser at drøyt 260.000 personer har registrert seg som brukere, og at 11 statsetater og 43 kommuner i dag tilbyr tjenester på portalen.

Selvbetjent

Minside.no skal på sikt gi såkalt skreddersydde tjenester for alle innbyggere. Så langt kan du blant annet levere selvangivelsen, endre skattekortet, bytte fastlege, melde flytting, søke om barnehageplass eller søke om skjenkebevilling i noen kommuner, kontrollere informasjon som ulike offentlige virksomheter har registrert om deg.

Hodepine

Den største hodepinen har mangelen på en sikker elektronisk identifisering ved innlogging. Første forsøk har strandet, og reserveløsningen er pin-koder som sendes ut blant annet sammen med skattekortet.

Fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) har ikke lagt skjul på at dette ikke er bra nok og bremser besøkstallet til portalen.

Bedre innlogging

- Målet for neste år er i første rekke å få på plass flere tjenester, i tillegg til å sikre en litt enklere innloggingsløsing, sier politisk rådgiver Jørund Leknes i Fornyingsdepartementet til TU.no.

Min side driftes av den offentlige virksomheten Norge.no, og her skal man komme opp med en enklere løsning basert på brukernes mobiltelefonnummer neste år.

- Må ta tid

Leknes er tilfreds med utviklingen av portalen.

- Det er ingen tvil om at vi må få på plass flere tjenester, men flere har hele tiden kommet til i løpet av dette året. Dette være en kontinuerlig prosess, sier statssekretæren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.