INDUSTRI

Ett skritt nærmere missilkontrakt

MISSIL: JSM er en videreutvikling av det Kongsberg-produserte NSM-missilet.
MISSIL: JSM er en videreutvikling av det Kongsberg-produserte NSM-missilet. Bilde: KDA
Trond Gram
9. juni 2009 - 13:17
Vis mer

Med den nye samarbeidsavtalen tar Lockheed Martin og Kongsberg et nytt skritt i retning av å integrere Joint Strike Missile (JSM) på F-35 JSF.

Ifølge en pressemelding vil JSM etter integrering og sertifisering kunne transporteres både innvendig og utvendig på F-35.

Følger opp avtale

Avtalen følger opp en felles markedsføringsavtalen fra 2007, og har vært en av årsakene til at den amerikanske regjeringen besluttet å inkludere JSM som kandidat i arbeidet med å utstyre F-35.

– JSM har potensial til å oppfylle stridskravene for et luft-til-bakke missil som kan transporteres innvendig i F-35. Gjennom denne avtalen forplikter Lockheed Martin seg til å fortsette arbeidet med å utstyre F-35 med JSMs avgjørende egenskaper, sier Steve O'Bryan, direktør for forretningsutvikling hos Lockheed Martin.

Felles forpliktelse

Ifølge administrerende direktør Harald Ånnestad i Kongsberg Defence Systems er denne avtalen en felles forpliktelse fra Lockheed Martin og Kongsberg om å forsyne F-35s partnerland med den kritiske kapasiteten JSM vil tilby.

Kongsberg har lang erfaring med anti-sjømålsmissiler, våpenintegrering, dataprogrammer for målgjenkjenning og systemer for toktplanlegging.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.