Ett returselskap for EE-avfall

Ett returselskap for EE-avfall
(Bilde: Eltretur)
  • Miljø

– Dette er en naturlig forlengelse av et nært samarbeid siden 1999, sier administrerende direktør Hans Løken i Elretur AS.

Hovedoppgaven for returselskapet er å sørge for miljøriktig håndtering av elektrisk og elektronisk avfall, såkalt EE-avfall, samt gjenvinne og resirkulere materialene i produktene. – Det er mer effektivt og rasjonelt å drive ett selskap, blant annet i forbindelse med tilpasning til det nye regelverket fra EU. Oppfølging av dette regelverket blir en av flere store utfordringer for det nye Elretur, sier Løken.Småapparater

Siden 1999, da forskriften om EE-avfall trådte i kraft, har vi blitt flinke til å samle inn og sørge for en av ødelagte og utrangerte apparater som store hvitevarer, fjernsyn og datautstyr.

– Neste store utfordring er å sørge for at elektriske og elektroniske småapparater ikke havner i husholdningsavfallet sammen med middagsrestene. I dag kommer bare halvparten av hårfønere, barbermaskiner og annen småelektronikk inn til miljøsanering, sier Løken.

Elretur har allerede planer om å sette i verk en rekke tiltak for å informere både publikum og forhandlere om returordningene.

Løken understreker at kommunene og alle forhandlere av elektriske og elektroniske produkter har et ansvar for å fortelle om returordningene, og at disse også vederlagsfritt skal ta imot kasserte EE-produkter.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå