ENERGI

Ett raffineri er lagt ned, LNG-anlegget er ute av drift – og til nyttår forsvinner gasskraftverket

Til sammen står de for 1,5 millioner tonn klimagasser i året.

Raffineriet til Esso ble lagt ned i sommer. LNG-anlegget til Equinor har vært ute av drift siden september i fjor. Gasskraftverket til Equinor skrur av siste turbin ved årsskiftet. Til sammen har de vanligvis utslipp på nærmere 1,5 millioner tonn CO2.
Raffineriet til Esso ble lagt ned i sommer. LNG-anlegget til Equinor har vært ute av drift siden september i fjor. Gasskraftverket til Equinor skrur av siste turbin ved årsskiftet. Til sammen har de vanligvis utslipp på nærmere 1,5 millioner tonn CO2. Foto: Øyvind Hagen, Equinor/Anders J. Steensen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
25. okt. 2021 - 05:11

I Norge er det uten tvil petroleumsaktiviteten som står for de største av utslippene, både til havs og for landbasert industri. Mongstad raffineri og gasskraftverk er det desidert største utslippspunktet til lands med et utslipp på mer enn 1,7 millioner tonn CO2-ekvivalenter i 2020. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.