NYHETER_BYGG

Ett minutt for jobbgaranti

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
6. feb. 2006 - 08:00
Vis mer

Er du under 28 år, student ved Bygg- og miljøteknikk ved NTNU, kan legge fram gyldig vandelsattest og scorer mer enn 20 poeng på Mestas nettest, er du garantert jobb etter studiene.

Kun ett minutt tar det å svare på de 7 spørsmålene som Mesta trenger svar på for å gi deg jobbgaranti.Ikke bare fagidioter

I tillegg til å ha gode karakterer - minimum 40% A-er og maksimum 10% C-er, må du være aktiv i organiserte aktiviteter innen sport og kultur eller ha minst 2 års erfaring fra tillitsverv.

I tillegg ønsker Mesta seg unge sivilingeniører med blikket rettet utad, og krever enten ett års sammenhengende utenlandsopphold eller 1 år som utvekslingsstudent. I tillegg må du ha minimum 10 ukers praksis fra relevante arbeidsgiverer.

Oppnår du ikke de nødvendige 20 poengene, kan du likevel henvende deg til Mesta for å få et intervju, ifølge nettsidene deres.

Mesta er i dag landets ledende veientreprenør og de unge som tar sjansen på å ta jobb der, vil få sjansen til erfaring innen både vei, bru og tunnelbygging.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Må prøve alt

Kjell Inge Davik som er direktør for Drift sørøst i Mesta forteller at de som ansettes via jobbgarantien ansettes på samme vilkår som øvrige ansatte, med samme rettigheter og plikter. Og han lover at alle som oppfyller garantitesten, får jobb.

– På en uke har vi fått inn 100 åpne søknader og omlag 10 prosent er fra kvinner, forteller Davik.

Tidligere har Mesta gått ut i media og sagt at de må takke nei til å levere inn anbud fordi de mangler folk.

Mangel

– Knapphet på ingeniør- og ledelsesressurser gjør at Mesta fortsatt må la være å regne på oppdrag, bekrefter Davik, som mener problemet er at det utdannes færre sivilingeniører enn antallet som går av med pensjon i Norge i dag. Han tror Mesta er en attraktiv arbeidsgiver for nyutdannede anleggsingeniører.

Også andre i bygge- og anleggsbransjen sliter med å få nok fagfolk. I løpet av året skal Statens Vegvesen rekruttere rundt 30 nye ingeniører og sivilingeniører.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Samtidig viser undersøkelser Nito har gjennomført, at også Kommunenorge står foran en stor rekrutteringsprosess fordi mange ingeniører i kommuene oppnår alderspensjon i løpet av få år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.