NYHETER

Ett anbud i fjor, fem i år

Et eneste anbud kom inn da oppgradering av Svandalsflonatunnelen ble utlyst i fjor. Prisen var mye høyere enn ventet, og konkurransen ble avlyst. Etter neste utlysning kom det fem anbud. Det laveste er gitt av Gjerden Fjellsikring.

Gjerden Fjellsikring har gode muligheter til å få jobben med å oppgradere Svandalsflonatunnelen. Bildet viser vestre innslag. (Foto: Google)
Gjerden Fjellsikring har gode muligheter til å få jobben med å oppgradere Svandalsflonatunnelen. Bildet viser vestre innslag. (Foto: Google)
7. mai 2014 - 09:44

27,63 millioner kroner vil Gjerden Fjellsikring ha for jobben. Nest lavest ligger AF Gruppen med et anbud på 29,66 mill. Derfra er det et solid sprang til de øvrige: BMO Tunnelsikring (34,90 mill.), Implenia (37,72 mill.) og Birkeland Entreprenørforretning (43,99 mill.).

- Det var 11 entreprenører på anbudsbefaringen, så vi må være fornøyd når fem av dem gir pris. Spriket er veldig stort, men de laveste ligger omtrent der vi hadde ventet, sier byggeleder Hans Myklatun i Statens vegvesen.

- Det ene anbudet dere fikk i fjor var på 47,56 mill. Reduksjonen er betydelig.....

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

- Ja, men prisene er ikke sammenlignbare. Det meste av elektroarbeidet er tatt ut. Dessuten er sprenging for snunisje, teknisk bygg og ventilatorer satt på en egen entreprise.

- Hvorfor har dere tatt ut elektroarbeidet?

- Det er ikke bevilget nok til at vi kunne ta det med, sier Myklatun.

Svandalsflonatunnelen er 1 053 meter lang. Den inngår i E134 over Haukelifjell. Nå er PE-skummet gammelt og mangler sikring mot brann. Det skal skiftes ut og brannsikres med sprøytebetong. Til sammen 6 800 kvm PE-skum skal settes opp.

Oppdraget omfatter også rensking og bolting, legging av trekkerør for kabler og ledninger, bolting for kabelstige og montering av ny kabelbru.

Videre skal det oppføres et teknisk bygg, og det skal etableres et nytt drensystem i den vestre halvdelen av tunnelen. I den østre halvdelen er fjellet så tatt at det ikke behov for det.

Vegvesenet tar sikte på at jobben skal være fullført innen 1. november. I anleggstiden vil trafikken bli ledet over på en gammel veg utenom tunnelen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.