ARBEIDSLIV

Ethernett-debut i veitunnel

Da Statens vegvesen i Hordaland skulle spesifisere system for styring og overvåking av Trekantsambandet, misjonerte Aker Elektro sterkt for et gjennomgående Ethernett-basert system – en ny løsning som det er lite erfaringer med i automatiseringssammenheng.

Leverandørens hardkjør ga uttelling: Etaten åpnet veien for Ethernet som alternativ til kommunikasjonsbussen Profibus DP, som de hadde gode erfaringer med fra tidligere prosjekter. Og Aker Elektro vant kontrakten.

En kombinasjon av rett pris og at selskapet tok på seg et omfattende garantiansvar gjorde at de fikk leveransen. Selv om leverandøren aldri tidligere hadde brukt Ethernet i et slikt omfang i et overvåkingsanlegg, lovet de at alt skulle fungere like bra som i et tilsvarende Profibus-basert anlegg.

– Vi tok nok en aldri så liten risiko da vi ga utvidede garantier, men var aldri i tvil om at systemet ville møte de kravene som var satt, sier prosjektleder ved Aker Elektro, Svein Magne Steinsbø.

Systemet fra Aker Elektro brukes til å styre og overvåke veiskilt, lyssignaler, nødskap, pumpestasjoner, ventilasjon og tunnelbelysning. Totalt håndteres 2500 inngangs- og utgangssignaler.

Les mer i TU nr. 28, som kommer på nett og papir seinere i dag.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.