DATATELE

Etablerer IP-telefoniselskap

Birdsteps mobile IP-teknologi benyttes foreløpig kun til mobil datatrafikk.

Men mobil taletrafikk over IP (mobil VoIP) er et potensielt raskt voksende marked.

- Med Birdsteps teknologiske plattform og patenterte teknologi, er dette åpenbart et viktig fremtidig forretningsområde for oss. Ved å inngå i et joint venture med TeleVenture reduserer vi kommersialiseringstiden og den finansielle risiko for begge parter, sier Petri Markkanen, administrerende direktør i Birdstep Technology.

Birdstep Technology får en eierandel på 55%, mens TeleVenture vil eie de resterende 45% i VoiceRoaming Technology AS. For dette betaler de 10 millioner kroner.Forlater Birdstep

Haakon Bryhni, mannen som i sin tid startet hele Birdstep-eventyret, har til nå vært teknologidirektør i Birdstep.

Han har nå solgt sine aksjer i Birdstep og forlater teknologidirektørstillingen for å konsentrere seg om å utvikle det nye selskapet.

VoiceRoaming Technology vil tilby produkter til Birdstep Technology, andre videreselgere og systemintegratorer, mobiloperatører og andre nettverksoperatører. Første oppgave blir å få på plass en håndfull eksternt rekrutterte medarbeidere, som alle vil jobbe i Oslo.

Selskapet planlegger å levere sitt første kommersielle VoIP-produkt i løpet av annet kvartal 2007. Flere produkter ventes neste høst.Tar av i 2008

- Vi øyner svært store muligheter for markedet for mobil VoIP, og gjennom samarbeidet med Birdstep får vi tilgang til unik teknologi, en inngang i markedet og et globalt nettverk av mobiloperatører og partnere. Vi venter en betydelig markedsvekst når markedet tar av i 2008, sier Rune Rinnan, administrerende direktør i TeleVenture.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.