OLJE OG GASS

– Et skritt i riktig retning

Hans Henrik Ramm mener Statoils salg av andeler til Centrica er et tydelig tegn på at selskapet vil spisse sin kompetanse.
Hans Henrik Ramm mener Statoils salg av andeler til Centrica er et tydelig tegn på at selskapet vil spisse sin kompetanse. Bilde: Mona Sprenger
Maiken Ree
21. nov. 2011 - 10:35

En av Statoils kritikere er tidligere statssekretær i olje- og energidepartementet (OED) og veteran, Hans Henrik Ramm.

Overbelastet

Han mener selskapet har vært svært presset, og overbelastet.

– Jeg tror Statoil er overbelastet fordi de har påtatt seg stadig nye oppgaver på hjemmebane, samtidig som de ekspanderer internasjonalt. De arbeider med alt fra de minste prosjektene til de største og mest grensesprengende prosjektene. Normalt sett tar store, internasjonale selskaper grep for å optimalisere porteføljen, sa Ramm til TU i oktober.

Borten Moe om rolleblandingen: <br/> – Vi bestemmer

Gledelig nyhet

Han mener dette er en av hovedgrunnene til at selskapet har ligget bak tidsskjema innen vedlikehold, boring av brønner og har hatt flere saker gående med Petroleumstilsynet (Ptil).

Ramm kaller dagens nedsalg til Centrica for en gledelig nyhet.

Stigerørsproblemene var Statoils egen feil

Vedlikehold påvirker produksjonen stort

Bedring i aktørbildet

– Det ser virkelig ut som de optimaliserer porteføljen sin, og i sin egen kommentar sier de at de tar et skritt i den retningen. Det er en gledelig nyhet, sier Ramm.

Han kaller Centrica et interessant selskap, som sitter på dokumentert kompetanse.

– De har absolutt potensiale på norsk sokkel, og det er svært positivt at vi får en slik aktør som kommer sterkere på banen. All bedring i aktørbildet er gledelig, sier Ramm.

Høyre vil la staten gi Statoil oljekonkurranse

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.