ARKIVNYHETER

ESA-ja til CO2 støtte

LIKHETSTREKK: ¿ Industriutslipp har veldig mange fellestrekk med utslipp fra kraftproduksjon fra gass og spesielt fra kull, og lagring og transport av CO2 er kildenøytrale, sier Schöffel.
LIKHETSTREKK: ¿ Industriutslipp har veldig mange fellestrekk med utslipp fra kraftproduksjon fra gass og spesielt fra kull, og lagring og transport av CO2 er kildenøytrale, sier Schöffel. Bilde: Jannicke Nilsen
Anders J. Steensen
21. sep. 2010 - 13:38

CLIMIT-programmet kan nå yte støtte til prosjekter for CO 2-håndtering av punktutslipp i industrien. Overvåkingsorganet ESA har godkjent den norske notifikasjonen. Leder av CLIMIT-sekretariatet, teknologidirektør Klaus Schöffel i Gassnova, er svært fornøyd med godkjennelsen.

Må være industriell

– Utvikling av teknologi skal skje gjennom industrien. Vi har behov for flere tunge industrielle aktører for å løfte teknologier til kommersiell anvendelse. Mandatutvidelsen gir en økt tilfang av industrielle aktører og vil bidra til å øke bredden i teknologiutviklingen. Vi har allerede interessenter fra industrien som vi er i dialog med. Nå kan vi gå i gang med søknadsbehandling og fremme prosjekter for programstyret, sier han.For industrien

Regjeringen utvidet i fjor CLIMITs mandat til også å gjelde forskning på punktutslipp av CO 2 fra industribedrifter. Den utvidede støtten vil både bidra til å redusere utslippene fra industrien og samtidig øke markedet for CO 2 -fangst og -lagringsteknologi.

Flere store, norske bedrifter har utslipp på en halv til halvannen million tonn CO 2 i året. Det vil derfor være et marked i Norge for slik teknologi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.