IT

ESA åpner sak mot Telenor

Etterforsker om selskapet har brutt konkurransereglene i EØS-avtalen.

ESA vil undersøke om Telenor med sin prissetting har gitt ulovlig marginskvis for konkurrerende selskaper.
ESA vil undersøke om Telenor med sin prissetting har gitt ulovlig marginskvis for konkurrerende selskaper. Bilde: NTB scanpix
26. mars 2014 - 12:37

ESA opplyser i en pressemelding at de vil undersøke om Telenors prissetting har resultert i en ulovlig marginskvis for konkurrerende selskaper.

Ifølge ESA er det snakk om konkurrenter som tilbyr mobile datatjenester til sluttbrukere og pakkeløsninger for mobile telekommunikasjonstjenester.

Klausuler

Overvåkingsorganet vil også etterforske hvorvidt klausuler i Telenors kontrakter for mobile telekommunikasjonstjenester til sluttbrukere kan virke utestengende overfor Telenors konkurrenter.

Dersom slik utestengende atferd kan påvises, mener ESA det er grunn til å tro at den kan ha gått ut over sluttbrukerne ved å gjøre det vanskeligere for Telenors konkurrenter å etablere seg eller å vokse i markedet.

Konsekvenser

Ifølge ESA er mulige konsekvenser for konkurrentene færre valgmuligheter, høyere priser og mindre nyskaping.

– Avgjørelsen om å åpne sak betyr ikke at ESA har funnet det bevist at det eksisterer brudd på konkurransereglene, og sier ikke noe om det endelige utfallet av etterforskningen. Det betyr kun at ESA vil fortsette med en mer omfattende etterforskning, understreker avdelingsdirektør Per Andreas Bjørgan i ESA.

ESA gjennomførte 4. desember 2012 en uanmeldt kontroll på Telenors hovedkontor på Fornebu i Bærum. Under det som i mediene ble omtalt som en razzia, ble en stor mengde materiale samlet inn, både i form av dokumenter og elektroniske data.

Les også:

Telenor selger datterselskap for 1,5 milliarder

– Bruker mobiljammer for å få fred på toget

Hun får stor makt over det digitale Norge  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.