IKT

Erobrer skrivebordet med Linux

21. apr. 2006 - 13:50

Nå frister selskapet både det offentlige og næringslivet med vesentlig lavere kostnader på IT-siden.

– Det siste året har vi tidoblet omsetningen av Suse Linux Enterprice Desktop 9 til 13.000 lisenser, sier daglig leder i Novell Norge Geir Christensen.

Kunden betaler bare 250 kroner året for en lisens. For det får de både operativsystemet og det meste de har bruk for av programvare, inklusive nye OpenOffice 2.0. De er også garantert full support i lisensperioden. Både operativsystemet og Office er oversatt til norsk.Ønsker seg bort fra kostbar programvare

Årsaken til det store salget er ifølge Christensen at markedet nå ønsker seg bort fra kostbare programvarekostnader.

Før var det vanskelig å selge alternativer til Microsoft, men nå fungerer alle makroer og spesialtilpasninger like godt i OpenOffice som i Microsofts programvare. Mange av de store saksbehandlingssystemene som brukes, slik som Kontor 200 fra AS EDB, støtter nå OpenOffice på Linux.

– Støtten for Linux og OpenOffice i saksbehandlingssystemene har vært en viktig faktor i å lykkes med en alternativ desktop, sier Christensen.

Skolesektoren betaler bare mellom 15 og 50 kroner for en lisens, men da må de enten drive supporten selv, eller betale ekstra for denne tjenesten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.