Erlend Aakre (39) blir ny divisjonsdirektør for Transport og samfunn i Statens vegvesen

Statens vegvesen har ansatt Erlend Aakre i stillingen som ny divisjonsdirektør for Transport< og samfunn. Han er i dag forskningssjef for mobilitet og samfunnsøkonomi i Sintef.

Erlend Aakre kommer tilbake til Statens vegvesen, denne gang som divisjonsdirektør.
Erlend Aakre kommer tilbake til Statens vegvesen, denne gang som divisjonsdirektør.
1. juni 2023 - 12:51

Men han har også bakgrunn fra Statens vegvesen, der i Vegdirektoratet var han med i starten av programmet Forutsigbart framkommelighet. Han jobbet også med regelverksutvikling for automatisert transport og intelligente transportsystemer.

Den nye divisjonsdirektøren har en Ph.d i trafikkanalyse og tar med seg forskerkompetanse og ledererfaring fra Sintef og NTNU.

- Min første reaksjon da jeg fikk jobben var glede, mer glede enn frykt. Jeg skal lede en stor divisjon, spredt på mange steder og med mange fagfelt! Jeg gleder meg til å komme i gang og bli enda bedre kjent med nye kolleger i ToS og andre deler av Statens vegvesen, sier Erlend Aakre til Vegvesenets intranettsider.  Han starter i den nye jobben innen 1. 9.

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland er også godt fornøyd med ansettelsen: 

- Jeg er godt fornøyd med at vi får en faglig sterk person med gode lederegenskaper. Erlend vil styrke oss i arbeidet med teknologiutvikling og digitalisering i transportsektoren, sier hun.

Erlend Aakre var ikke på søkerlisten, da søknadsfristen for stillingen var ute.

Les også

Færre konflikter mellom Vegvesenet og entreprenørene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.