IT

Erkjenner ikke IT-skandale

Leter: Politidirektoratet leter videre etter årsaken til at politets nettverk ble infisert av ondsinnet programvare.
Leter: Politidirektoratet leter videre etter årsaken til at politets nettverk ble infisert av ondsinnet programvare. Bilde: Scanpix
Espen Zachariassen
1. apr. 2009 - 10:13
Vis mer

Direktoratet aksepterer ikke konklusjonen om at virusangrepet på politiets nettverk skyldes flere tusen datamaskiner uten oppdatert IT-sikkerhet, slik enhetsleder Bjørn Fjeldstad hos Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) sier.

Les mer her:

For egen regning

– Uttalelsene til Bjørn Fjeldstad må stå for hans egen regning. Både direktoratet og PDMT fastholder at det foreløpig ikke er fastslått hva som var årsaken til virusangrepet i politiets nettverk, sier administrasjonsdirektør Arnt Inge Rolland hos Politidirektoratet (POD) i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

Ikke avsluttet

Fjeldstad har fortalt at hans etat allerede har sørget for å kassere eller bytte ut de gamle PC-ene ute i politidistriktene, som ikke var beskyttet mot virusangrepet.

En for rask konklusjon, slik POD oppfatter det.

– Det gjøres nå et arbeid for å finne årsakssammenhenger, men dette er ikke avsluttet. Når årsaken blir funnet, vil det bli fremmet en rapport som skal behandles i direktoratet i nært samarbeid med PDMT, skriver Rolland i en e-post.

Politiet virker ikke

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.