KLIMA

Erik Solheim: Google går foran

Miljøvernminister Erik Solheim hos Google ved San Fransisco, USA.
Miljøvernminister Erik Solheim hos Google ved San Fransisco, USA.

– Her kunne jeg tenke meg å jobbe, sier Solheim utenfor Googles hovedkvarter i San Francisco.

Han er mektig imponert over selskapets arbeid for å ta vare på sine ansatte, miljøet og for å bekjempe fattigdom.

Gjennomtenkt

– Det gjør inntrykk å se et selskap som ikke bare leverer spissteknologi som hele verden bruker, men som også har et stort miljøengasjement. For meg virker det som om engasjementet er ekte og svært gjennomtenkt, sier Solheim.

Miljøtankegangen gjennomsyrer det meste selskapet gjør.

Les også:

Flere tiltak

Selskapet har plassert solcellepanelene på takene, og etterspør miljøvennlige produkter i sine innkjøp. Når man skulle ha nye tepper i hovedkvarteret fikk selskapet produsenten til å starte produksjon av tepper i små deler. Disse kan enkelt skiftes ut hvis en del blir ødelagt. Dermed slipper man å skifte ut hele teppet.

- Ikke minst, har Google startet store og spennende prosjekter for å bekjempe global oppvarming, understreker Solheim.

Overvåkning av regnskog

Han påpeker også at selskapet ønsker å bruke sine søkeverktøy til å bedre den internasjonale miljøovervåkingen. –Googles karttjenester på nettet bidrar til at mennesker over hele verden får verdifull informasjon om miljøet.

Når Norge skal bruke flere milliarder kroner på å verne regnskog, må vi være sikre på at skogen virkelig blir vernet. Dette kan Googles karttjenester bidra til. Både miljøorganisasjoner og folk flest kan påse at regnskog ikke vernes i den ene enden og brennes ned i den andre, sier Solheim.

Personvern og demokrati

Google har fått mye pepper for å oppbevare opplysninger om folks databruk.

– Det er sikkert deler av Googles virksomhet som kan diskuteres. Men jeg vil understreke at Googles fremste funksjon i dag er å gjøre informasjon tilgjengelig for mennesker over hele verden. Det er bra for demokratiet og for miljøet, sier Solheim.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.