ARBEIDSLIV

Ericsson tappes i toppen

Finn Halvorsen
11. nov. 2003 - 08:08

Over 600 ansatte har mistet jobben i Ericsson i Norge i løpet av to år, de siste 60 i høst.

Det betyr at det nå er under 300 Ericsson-ansatte igjen i Norge.

Avdelingen i Grimstad er redusert til 90 ansatte. Dette har også fått konsekvenser for toppledelsen.

Direktør Kristen Strat må etter 18 år i Ericsson se seg om etter ny arbeidsgiver. Han begynte i sørlandsbedriften mens den ennå het Elektrisk Bureau, og han har vært med under Ericssons overtagelse og flyttingen fra Hisøy til nytt og flott bygg i Grimstad.

Men nå er det ugjenkallelig slutt. Det vi si - han vil fungere i stillingen til ut på nyåret for å administrere den siste nedbemanningen. Deretter stiller han med blanke ark. Etter så lang tid i landsdelen vil Strat forsøke å finne egnede oppgaver i regionen.

- Jeg er opptatt av industriell nyskapning i samarbeid med høyskoler og universitet og kunne tenke meg å jobbe i det grenselandet, sier han, dog uten å ha noen konkrete jobber i sikte.

De 90 som er igjen i Grimstad vil fortsette å jobbe med utvikling av datakommunikasjonsteknologi for mobiltelefoner og oppgradering av programvare og kundestøtte til nordiske teleoperatører.

Med den begrensede størrelsen har flere stabsfunksjoner forsvunnet. Den daglige ledelsen i Grimstad tilfaller heretter Olav Hogganvik. Han vil ha denne funksjonen ved siden av dagens stilling som operativ leder for avdelingen for oppgradering av programvare.

Også for personalsjef Gunn Marit Eriksen er nå Ericsson-epoken over. Hun har vært ansatt i 12 år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.