PRODUKTNYHETER

Ericsson slår tilbake

Etter å ha tapt markedsandeler til Nokia i de siste par årene slår Ericsson tilbake med to nye modeller. Selskapet undervurderte nok hvor viktig det var å vinne det store ungdomsmarkedet.

Det hjelper ikke å være stappfull av teknikk når ungdommene ikke liker utseende, og ikke får tilgang på coole logoer og ringelyder. Dessuten har dette markedet aversjon mot utvendige antenner

Fargerik

R600 er en rimelig, antenneløs på bare 80 gram. I tråd med ungdommens ønsker har den en stor femlinjers skjerm, og den kommer i to farger. Mange i dette markedet vil nok sette pris på muligheten til å endre baklyset i skjermen mellom grønt, rødt eller oransje.

De som ringer, kan identifiseres med en fast baklysfarge. I tillegg har telefonen fire ulike spill. Ericsson lover opptil seks dagers standbytid, mens taletiden er begrenset til fire timer.

Telefonen har fått EMS, som er den mest aksepterte standarden for å sende og motta bilder, animasjoner, lyder og ringelyder. Den er også utstyrt med mobile chat, som er en SMS

R600 har både GPRS, HighSpeed, wap 1.2.1 og kalender, så den burde appellere til de teknologifrelste også

Supersmått

Om R600 er liten og lett, så er det ingenting mot nye T66. På tross av at den kan skilte med stor skjerm, wap, kalender, EMS og andre ”må ha”-funksjoner, veier den bare 59 gram. Med målene 92 x 41 x 18.5 mm er den litt lenger, men mye smalere enn et kredittkort.

I denne ørlille pakken er det også blitt plass til en trebåndsradio. Dermed kan du bruke den i USA, som benytter 1900 MHz til GSM-båndet. Ericsson har strupt strømforbruket til et minimum og lover opptil seks dages standbytid. GPRS og Highspeed er det ikke blitt plass til, men det er vel ikke datakommunikasjon som står øverst på listen til de som kjøper dette knøttet.

Les mer om: