DATATELE

Ericsson og Arris slåss om Tandberg Television

Mona Strande
26. feb. 2007 - 15:18

Det amerikanske selskapet Arris la frem et endelig budTandberg Television 15. februar, og har siden den gang ventet på svar fra Tandberg.

Men plutselig kom Ericsson med et bud på ti kroner mer enn Arris per aksje (106 kr), eller en totalpris på 7,8 milliarder kroner.

40 mill. på 1,5 år

For Ericssons del handler dette blant annet om å komplettere sin portefølje innen multimedia.

Tidligere har svenskene på kort tid kjøpt det britiske telekomselskapet Marconi, softwareselskapet Netwise, routerprodusenten Redback og Entrisphere, som driver med fiberteknologi. Nå vil de kjøpe Tandberg Television, for også å kunne henge med på IP-TV.

Dersom deres bud på Tandberg blir det høyeste, har Ericsson handlet for over 40 milliarder svenske kroner på ett og et halvt år, skriver svenske E24.

- Må ha IP-TV for å henge med

I dag holdt Ericsson en pressekonferanse i sitt hovedkvarter i Kista i utkanten av Stockholm, Sverige. Her fortalte administrerende direktør Carl-Henric Svanberg hvordan Tandberg TV skal komplettere selskapet.

- Vi bygger ut bredbåndsnettet, og det åpner for nye teknologier - som IP-TV. Entrisphere gir oss muligheten til å tilby fibernett med en hastighet på 100 MB. Redback produserer selve motorene for morgendagens nettverk, og her kommer også Marconi inn. I fremtiden forventes det at 60 prosent av all TV er IP-basert, så for å henge med i multimedia er du nødt til å drive med IP-TV, sier Svanberg, som mener at Ericsson kan tilby en komplett løsning når Tandberg-kjøpet er i boks.

Via kabel og satellitt

I jakten på et selskap som kan gi Ericsson denne komplette IP-TV-løsningen, har Tandberg Television utpekt seg.

- Tanberg er et veldig lønnsomt selskap med sterk vekst, og vil bringe Ericsson inn på nye områder - med en attraktiv kundebase og ny teknologi. Sammen kan vi tilby en fullstendig IP-TV-løsning, med et bredt tilbud i forhold til kabel- og satellitt-operatører, sier Svanberg.

Han ser for seg at Tandberg skal bli Ericssons kompetansesenter for IP-TV.

Konklusjon i Q2

Nå som det er satt frem to konkurrerende bud, har ikke Ericsson lov til å snakke med representanter fra Tandberg, noe Svanberg ikke legger skjul på at er en vanskelig situasjon.

Svenskene venter nå på svar, og regner med at det eventuelle oppkjøpet skal være i boks i andre kvartal i år.

- Vi synes vi slår sammen to glimrende selskaper her, sier Svanberg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.