IT

Ericsson må kvitte seg med 4000 ansatte

Administrerende direktør i Ericsson, Carl-Henric Svanberg, holdt en pressekonferanse i Ericssons hovedkvarter i dag, etter det ble offentliggjort at de kaster seg inn i kampen om Tandberg Television.
Administrerende direktør i Ericsson, Carl-Henric Svanberg, holdt en pressekonferanse i Ericssons hovedkvarter i dag, etter det ble offentliggjort at de kaster seg inn i kampen om Tandberg Television. Bilde: Ericsson

- Sammenlagt kan man regne med at antallet ansatte kommer til å minske med cirka 4000 rundt om i verden, sier konsernsjef i Ericsson, Carl-Henric Svanberg, ifølge svenske Aftonbladet.

Ønsker frivillig slutt

I Sverige må Ericsson redusere med 1000 ansatte. Hvor mange det til slutt blir i hele verden er ennå ikke helt avklart. Det avhenger av hvor mye de må kutte ned på konsulenttjenester og lignende.

Uansett er planen at de ansatte i Sverige skal gå frivillig, så langt det er mulig. Deretter vil folk bli sagt opp, og alle de svenske virksomhetene rammes. Ericsson har i dag cirka 19.000 ansatte i Sverige.

Verner om forskningsavdelingen

Årsaken til nedbemanningene er at Ericsson må redusere sine utgifter med fire milliarder svenske kroner årlig. Ifølge deres kvartalsrapport skal justeringene ha full effekt fra 2009.

"Alle deler av konsernet vil påvirkes, men hovedfokus er på salg og administrasjon, innkjøp, produksjon og leveranseorganisasjonen for tjenester. Engangskostnader for dette beregnes til SEK 4 milliarder og kommer til å belaste resultatet alt ettersom en beslutning fattes om hver aktivitet", heter det i kvartalsrapporten.

- Vi skal imidlertid være forsiktige med nedbemanninger innen forskning og utvikling, sier Svanberg til Aftonbladet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.