IKT

Ericsson håper på Sony

I morges ble det kjent at Ericsson og Sony planlegger å etablere et stort selskap i Storbritannia som et såkalt joint venture. Begge selskapene skal legge adskillige milliarder inn i prosjektet, som skal presenteres neste uke. Ledelsen i selskapene holder kortene tett til brystet, men det er liten tvil om at Ericssons ledelse ser på samarbeidet som en redningsplanke ut av selskapets vanskeligheter.

– Vi er inne i en prosess med Sony. Ingen beslutninger er tatt, men begge selskap er positive, sier informasjonssjef Pia Gideon-Sörman hos Ericsson i Sverige.

– Dette er bra for Ericsson. Vi går foran alle andre tradisjonelle mobiltefonprodusenter som før eller siden må inn på slike samarbeidsavtaler, sier konsernsjef i Ericsson Sven-Christer Nilsson i en kommentar til svenske dagens Industri.

Norge lite berørt

I Norge er det rundt 1000 ansatte i Ericsson i Asker og Grimstad. Her ligger store deler av konsernets aktiviteter innenfor forskning og utvikling av tredje generasjon mobiltelefoni, UMTS.

– Med alle forbehold, dette vil ikke berøre de ansatte i Norge i stor grad, sier informasjonsdirektør Bente Lier i Ericsson Norge.

Fagsjef Tønnes Ore hos IT-næringens bransjeforening, TBL ITF, synes planene er spennende. – Det kan kanskje få fart på Ericssons mobilvirksomhet igjen.

Tap og oppsigelser

Ericsson er verdens tredje største mobilprodusent. De har i likhet med mange andre i samme bransje hatt problemer det siste året, og tapte i fjor hele 25 milliarder kroner på mobiltelefonene. Flere tusen har blitt sagt opp eller fått varsel om oppsigelser.

Nylig ble selve produksjonen av mobiltelefonene overtatt av amerikanske Flextronics, noe som også berørte Lørenskog-bedriften Micron.

Les mer om: