Eric Staurset ny konsernsjef i Goodtech

Staurset kommer fra energisektoren til GE. Fungerende konsernsjef Arve Teie går.

Eric Staurset er ny konsernsjef i Goodtech ASA.
Eric Staurset er ny konsernsjef i Goodtech ASA. Bilde: Håkon Jacobsen

Eric Staurset tiltrer som ny konsernsjef i Goodtech ASA. Han kommer fra lederroller innenfor energisektoren til GE, tidligere Alstom hvor han var Country manager. Staurset overtar etter nærmere avtale, skriver Goodtech i en pressemelding.

Goodtech og Kuka starter samarbeid

Bred erfaring

Eric Staurset har hatt ledende posisjoner i Norge og Norden innen samferdsel,vannkraft, renseteknologi og karbonfangst. Han har hatt flere lederroller i Elkem og Borealis tidligere.

Staurset har en Master of Science in Economics and Business Administration fra Universitetet i Aalborg, og managementstudier fra IMD og INSEAD.

Styreleder Stig Grimsgaard Andersen er glad for å få Staurset på laget.

– Hans erfaringsbakgrunn er meget relevant for Goodtechs virksomhetsområder. Hans interesse og erfaring innen teknikk og teknologi, sammen med bred ledererfaring skaper et godt grunnlag for å videreutvikle Goodtechs markedspotensial etter restruktureringen av selskapet, sier Andersen.

Blir aksjonær

Staurset ansettes på markedsmessige vilkår, og har inngått avtale med Goodtech ASA om tildeling av aksjer i selskapet til en verdi av inntil NOK 300 000 ved tiltredelse og på nærmere avtalte vilkår.

– Jeg ser fram til å ta fatt på å realisere Goodtechs mange muligheter og ressurser. Jeg er ydmyk til oppgaven for et selskap med en slik kompetanse, historie og solide prosjekter. Jeg gleder meg, sier Staurset i pressemeldingen.

Teie forlater Goodtech

Arve Teie har fungert som konsernsjef siden høsten 2014. Han har ledet en krevende omstilling av selskapet gjennom de siste 18 månedene, som har ført til det fokuserte selskapet Goodtech er i dag. Han takker nå av i Goodtech, men vil støtte ny konsernsjef i en overgangsperiode.

–  Jeg vil gi honnør for det arbeidet Arve Teie har gjort for Goodtech i mange år. Som leder har han gjennomført strukturelle og strategiske tiltak på en meget god måte, til det beste for kunder, ansatte og eiere – samtidig som selskapet akkurat nå har en historisk høy ordrereserve, sier styreleder Stig Grimsgaard Andersen.

Goodtech har en solid posisjon i prosess- og automasjonsmarkedet i Norden. Ordrereserven utgjør godt over 500 millioner kroner, etter at flere viktige kontrakter er vunnet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.