IKT

Erfarne IT-ferskinger

26. juni 2001 - 08:50

Telekonsulentselskapet MoreCom ble etablert så sent som i februar i år. Allerede i dag er de 22 ansatte. Det er likevel en høyst erfaren nyetablering vi her har med å gjøre. Tyve av konsulentene kommer fra tilsvarende virksomhet hos en annen Halden-bedrift, nemlig Scandpower AS.

Bakgrunnen er at Scandpowers tidligere ledergruppe med administrerende direktør Endre Endresen i spissen ønsket å kjøpe ut Scandpowers telekonsulentvirksomhet.

– Forespørselen resulterte i valget mellom å godta en løsning vi ikke kunne leve med, eller å gå på dagen. Dermed var MoreCom AS med fem ansatte et faktum, sier Endre Endresen, som er administrerende direktør i det nye selskapet.

Dialog med Scandpower

Senere har ytterligere 15 ansatte fra Scandpower valgt å slutte seg til sine tidligere kolleger. Endresen presiserer imidlertid at det ikke er snakk om å tappe sin tidligere arbeidsgiver for arbeidskraft.

– Vi har behov for flere folk ut fra de oppdrag vi har i dag. Vi er derfor aktivt ute og søker etter folk. Vi ansetter de best kvalifiserte søkerne uansett tidligere arbeidsgiver, sier Endresen. Han legger til at det for enkelte oppdrag vil være naturlig å samarbeide med Scandpower, og at de to bedriftene har en god dialog for å få dette til.

Eies av de ansatte

Ledergruppen på fem, som også er de opprinnelige stifterne av selskapet, har forbeholdt seg 34 prosent av aksjene for å ha negativ kontroll og dermed hindre eventuelle forslag om vedtektsendringer. De øvrige ansatte tilbys aksjer i forhold til lønnen. Og når arbeidsforholdet opphører, må også aksjene i bedriften selges. Bedriften har ingen eksterne investorer.

– En tredjedel av overskuddet pløyes tilbake i bedriften, en tredjedel deles ut til de ansatte i form av bonus og den siste tredjedelen som aksjeutbytte. Vi mener dette både gjør oss attraktive blant potensielle søkere og at det er en god motivasjon for maksimum innsats, sier Endresen.

Jobber for de store

– Vi jobber for en stor del mot store aktører i telekommarkedet som selv besitter stor egenkompetanse innen fagfeltet, for eksempel Telenor, Alcatel og Siemens. Vår styrke ligger spesielt på to hovedområder. Det ene er telekom management, eller effektiv håndtering av komplekse nettverk og tjenester. Det andre er informasjonssikkerhet, et område som blir stadig mer aktuelt i tiden fremover, sier Endresen.

Mobilkommunikasjon og IP-utvikling er også viktige områder for MoreCom. I den forbindelse er det jo heller ingen ulempe i byen som kanskje er kommet lengst av norske byer hva offentlige mobile IP-soner angår.

IT-byen

Halden har i dag rundt 1000 IT-arbeidsplasser. MoreCom har etablert seg i en tidligere fabrikkbygning som nå rehabiliteres til kontorlokaler.

– Et såpass stort IT-miljø gjør det lettere å rekruttere folk, også fra bedrifter utenfor Halden. Vi har dessuten Høgskolen I Østfold som utdanner meget gode kandidater innen informatikk, også på hovedfagsnivå. Det er likevel konkurranse om arbeidskraften. Og slik skal det være – det skjerper innsatsen hos alle parter, sier Endresen.

MoreComs kunder ligger for det meste andre steder enn i Halden, i hovedsak i Oslo-området. – Selv om dette medfører en del ekstra reisevirksomhet, kompenseres dette i fullt monn ved halv kontorleie i forhold til i Oslo, sier Endresen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.