NETTARKIV

eResept strøk til eksamen

Piller på elektronisk resept ligger lengre fram i tid enn antatt. Forsøkene i Stor-Elvdal er mislykket.
Piller på elektronisk resept ligger lengre fram i tid enn antatt. Forsøkene i Stor-Elvdal er mislykket.
Leif Hamnes
9. sep. 2008 - 13:30

IT. "Et helvete på jord", "PR-jippo" og "en vits".

Det er blant uttrykkene kommunelege 1 Tone Hagen i Stor-Elvdal kommune i Hedmark bruker for å beskrive de første månedene som forsøkskommune for elektronisk reseptformidling, såkalt eResept.

Med Sylvia Brustad som hedersgjest ble pilotprosjektet startet i mai, som første operative test på veien mot målet: Papirløse resepter over hele landet innen utgangen av neste år. Prosjektet har så langt kostet om lag 300 millioner, og er et samarbeid mellom en rekke private og offentlige aktører.

Overfor Norsk Farmaceutisk Tidsskrift sier kommunelegen at det nå er opprettet tilsynssak i Hedmark fylke. Noe av grunnen til forargelsen, er at piloten etter sigende ble presset i gang for tidlig på grunn av "politisk iver".

- Helsepolitikerne- og byråkratene trengte en ny rekvirentløsning fra Profdoc for å få startet testingen til planlagt tid. Resultatet ble et halvveis ferdigskrudd program som har medført en rekke problemer, mener Hagen.

Kommunelegene i Stor-Elvdalen har nå midlertidig måttet slutte å bruke eResept fordi de fryktet for pasientsikkerheten. Dette har ført til at Helsedirektoratets planlagte oppstart av piloten på Elverum, som var neste kommune i køen, nå blir utsatt på ubestemt tid. LH

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.