NETTARKIV

Er SARS menneskeskapt?

8. mai 2003 - 10:26

helse

Ifølge medieoppslag ser det ut til at SARS kan være forårsaket av noe som ligner et modifisert forkjølelsesvirus, som kan oppstå ved naturlig proteinsyntese eller ved genmanipulering i et laboratorium. Slik genmanipulering har foregått i laboratorier siden første verdenskrig i forbindelse med militære formål. Biologisk krigføring utnytter kunnskaper fra såvel den kjemiske industrien som legemiddelindustrien hvor genmanipulering er en sentral prosess basert på proteinsyntesens hemmeligheter.

Proteinsyntese er naturens organiske prosess som danner grunnlaget for alle livsformer. Minst 1000 aminosyrer og enzymer kan aktiveres ved at de først reagerer med fosfatet ATP og deretter med syren RNA for å danne polypeptidkjeder som utgjør enhver celles nukleinsyre eller DNA. Dette er "enkel" organisk kjemi som dessverre kan påvirkes av alle, og som er teoretisk pensum på videregående skole. Problemet er at det er vanskelig å vite om langtidsresultatet blir nytt virus, protozo, rickettsia, bakterie, sopp, alge, lav, plante, dyr eller kun et nytt megaprotein. Menneskeregissert proteinsyntese kan være en naturfiendtlig og farlig utvikling, som må stoppes for enhver pris.

Både genmanipulering og naturlig mutasjon lager nye organismer som ingen aner langtidsvirkningen av. Nettopp derfor er det nødvendig at myndigheter gjennom FN skaffer seg full kontroll over slik virksomhet.

Håkon Libak

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.