NETTARKIV

Er nitrogen farlig?

Et spørsmål til Erik Tandberg: Kan nitrogen ødelegge ozonlaget? Jeg siterer deg: " fordi mengden av nitrogen og svoveldioksider i atmosfæren etter katastrofen steg så meget at ozonlaget ble ødelagt" etc.

Hvis det hadde stått en liten strek bak nitrogen så kunne jeg akseptert utsagnet, men med den mengden av nitrogen som finnes i atmosfæren så ville jeg tro at ozonlaget ville være borte hvis utsagnet stemmer med virkeligheten.

Det er et faktum at utsagn som sier nitrogen i stedet for NOx gir enkelte mennesker inntrykk av at nitrogen er noe farlig. Hvis disse visste at 80% av det de puster i seg som “frisk luft” nettopp er nitrogen så ville de bli så engstelige at de ble syke og kanskje kreperte av angsten, ikke av nitrogenen. Jeg ville gjerne overbevises om at nitrogen ødelegger ozonlaget, men det ville bli vanskelig med min innstilling til autoriteter. For øvrig mener jeg at mennesker og dyr gjør seg direkte nytte av den nitrogen de puster inn ved en eller annen kjemisk reaksjon i kroppen, uten at jeg kjenner til noen observasjoner som bekrefter min mening. Så er jeg vel likevel gal.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.