MOBIL

Er du ute etter taster?

Trykkskjerm er vel og bra, men om du skal skrive mye er det fortsatt taster som gjelder.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. mai 2010 - 14:13

Her i Mobili-redaksjonen er det noen som sverger til trykkskjerm og andre som får høyt blodtrykk av å måtte skrive mer enn "ok" på et skjermtastatur. Om du hører til sistnevnte gruppe er du i godt selskap.

Trykkskjermtelefoner er kanskje den nye vinen, men for den som skal skrive mye og ofte på telefonen sin føles det ikke sjeldent som et ork å knote med skjermtastaturer. Om e-post er "the name of the game" for deg er fulltastatur tingen.

Vi har testet en rekke tastaturtelefoner både med og uten trykkskjerm. Her gir vi deg oversikten over de beste valgene.

Les også: De beste jobb-, moro- og billigtelefonene »


Blackberry Bold 9700For deg som mener business

Om du driver med business trenger du en telefon som mener business. Det er ikke mange telefoner som kan måle seg med Blackberry Bold 9700 når det kommer til å ha med seg kontoret i lomma, for denne telefonen er særdeles god på e-post og produktivitet. Store bedrifter kan også ha full kontroll over alle telefonene. Som underholdningstelefon er den grei, men ikke stort mer enn det. Og prisen er definitivt stiv.

Pris: 5900 kroner

Les test av Blackberry Bold 9700 »


Samsung Omnia Pro B7610Perfekt til jobb og moro 

Samsung Omnia Pro er en knallgod telefon for deg som vil ha et kontor som kan forvandles til en underholdningssentral i lomma. Her får du svært lettbrukte og fingervennlige menyer, super-3G og Wi-fi, GPS med navigasjon og støtte for populære videoformater. Vi reagerer på at telefonen ofte bruker lang tid på å starte og veksle mellom programmer, så Omnia Pro er ikke feilfri. Men dette er likevel en av de beste telefonen i sin klasse på markedet akkurat nå. Med Windows Mobile får du også den beste Exchange-støtten.

Pris: fra 3600 kroner

Les test av Samsung Omnia Pro B7610 »


Samsung Omnia Pro B7330Til jobb - enkelt og greit

Samsung Omnia Pro B7330 er en ypperlig e-posttelefon med komplett Exchange-støtte og Windows Mobile. Den har ellers bra talekvalitet, god batteritid og mye teknologi. Den egner seg imidlertid verken til film eller musikk, og kameraet er ikke noe å skryte av. Du får heller ikke med GPS-program i pakken. Dette er enkelt og greit en telefon for deg som er ute etter et verktøy, og gir blaffen i underholdning og fancy menyer.  Trykkskjerm har den ikke.

Pris: Fra 1700 kroner

Les test av Samsung Omnia Pro B7330 »


Nokia N900Fantastisk tastatur

Nokia N900 er en svært avansert mobiltelefon som samtidig er svært enkel å bruke. Den har et nytt menysystem basert på Linux, og alle muligheter når det kommer til e-post og synkronisering, surfing, ekstra programvare, musikk, video og spill. Dessverre har N900 også ganske dårlig batterikapasitet, og du må bruke begge hender når du bruker den. Men tastaturet er noe av det beste vi har prøvd.

Pris: Fra 4500 kroner

Les test av Nokia N900 »


Nokia E72En klassiker

E72 er en forholdsvis liten telefon uten trykkskjerm, med et fullt tastaur som fungerer bra tross størrelsen. Telefonen er svært god når det kommer til jobbfunksjoner, selv om vi savner en skikkelig forbindelse mellom kalenderen og e-postklienten. Når du er ferdig på jobb kommer du til å sette pris på en god musikkspiller og gode surfemuligheter. En telefon som har alt og som er en vellykket oppfølger til E71.

Pris: Fra 3000 kroner

Les vår test av Nokia E72 »


LG GW620 For deg som vil ha Android

Android er et flott operativsystem med mange muligheter. LG GW620 utnytter disse, men har noen svakheter. For det første syns vi at tastaturet burde hatt norske bokstaver. Men vi liker at tastene er store og gode. Du får her mulighet for å synkronisere over Exchange, men løsningen er litt tungvint. Men skal du ha en Android-telefon med fullt tastatur er LG GW620 veien å gå.

Pris: Fra 2300 kroner

Les test av LG GW620 » 

Les flere tester i testarkivet »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.