MOBIL

Er du full?

Nå kan du finne det ut, med disse dingsene til mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. mars 2013 - 23:30

Om du har behov for å sjekke promillen din om morgenen før du kjører til jobb bør du kanskje først og fremst spørre deg selv om du alkoholproblem. Men om behovet av en eller annen grunn skulle melde seg kan du nå bruke mobilen din til å sjekke promillen din.

Den siste tiden har et par amerikanske nyoppstartede selskaper vist frem alkometere til mobiltelefoner. Og selv om de selv markedsfører dem som praktiske måter å sjekke om du kanskje heller bør ringe en taxi enn å kjøre hjem, vet vi alle sammen at det de egentlig kommer til å bli brukt til er å sjekke hvem på festen som er fullest.

LES OGSÅ: Husker du tax free-kvoten?

Bluetooth-alkometer

Alcohoot er en Bluetooth-basert løsning for iPhone. Du blåser i dingsen, og den tilhøreden iPhone-appen forteller deg om det er på tide å tenke på å finne nummeret til drosjesentralen. Utviklerne bak Alcohoot har planer om å knytte tjenesten sin sammen med drosjetjenester, og om du skulle ønske det kan du poste en melding på Facebook om at du var for full til å kjøre.

Fungerer på Android og iOS

Breathometer er en annen løsning, som kan brukes med iPhone og Android-telefoner. Den plugges rett i telefonens minijack-tilkobling, og den tilhørende appen forteller deg om du er i stand til å kjøre eller ei. Selve alkometeret er lite nok til at det får plass på nøkkelringen din. Også Breathometer skal gi deg mulighet til å ringe taxi om du har tatt en tequilashot eller tre for mye.

Nå skal det sies at verken Alcohoot eller eller Breathometer er å få kjøpt enda. Sistnevnte er et Indiegogo-finansiert prosjekt som tidligst kan kjøpes i juli. Alcohoot skal komme i salg snart, og skal koste omtrent 100 dollar (575 kroner).

Alkometer på mobilen er for øvrig ikke noen ny idé. Vi kikket på en mobil med dette for et år siden.

Kilder: Engadget.com, Techcrunch.com 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.