NETTARKIV

Er du årets student?

Ole K. Helgesen
31. mars 2006 - 11:40

Prisen går til tre studenter som har engasjert seg i studiene, studiemiljøet og inspirert sine medmennesker. Hvis du mener at du eller noen du kjenner passer til denne beskrivelsen, må du skynde deg. Siste frist for å melde seg på er 12. april.FFI tar seg av teknologen

Teknologistudenten skal premieres av Forsvarets Forskningsinstitutt. Hva som blir den faktiske premien, avhenger av studentens egne ønsker og hvor langt han eller hun har kommet i studiene.

– Vi vil forberede en «bli kjent med FFI-pakke». Den kan inneholde en hospiteringsperiode på FFI og en form for spesialforberedt sommerjobb, som vinneren selv er med på å forme. Det passer kanskje sammen med startfasen på et doktorgradsarbeid eller en hovedoppgave, mener kommunikasjons- og informasjonssjef Anne-Lise Hammer i FFI. Hun legger til at selv om studenten ikke blir garantert jobb, skal det likevel være en gyllen mulighet til å få jobb.

Attraktiv arbeidsgiver

Likevel er det grunn til å tro at det er en attraktiv premie. Teknologistudentene har tre år på rad rangert FFI høyt på listen som sin drømmearbeidsgiver. Dessuten er det nok ikke å forakte å ha en slik premien på CV-en. Bare helttidsstudenter kan melde seg på. Prisene deles ut under gallakvelden Universum Awards 10. mai.Notiser:Bedre arbeidsmiljø i åpent landskap

En svensk undersøkelse viser at vi blir mer fornøyde og får et bedre arbeidsmiljø av å jobbe i åpne kontorlandskaper. – Jeg tror neppe dette er hele sannheten. Det er mange ting ved arbeidsmiljøet som spiller inn for trivsel og sykefravær, kommenterer Kari Mærøe Lier, arbeidslivsjef i NITO.

Vil styrke ansattes ytringsfrihetAkademikerne har sendt høringsuttalelse til Arbeids- og inkluderingsdepartementet med forslag til nye regler for ansattes ytringsfrihet og vern av varslere. – Det er viktig å få dette regelverket på plass. Dette berører akademikere både i offentlig og privat sektor, sier Christl Kvam.

Når bør du skifte jobb?

Monster.com har listet opp ni spørsmål du bør svare på før du bestemmer deg for å slutte i jobben.

- Føles arbeidet mitt viktig?

- Vet jeg hva som forventes av meg?

- Har jeg de ressursene som trengs for å utføre arbeidet mitt?

- Får jeg bruke kompetansen og kunnskapene mine hver dag?

- Får jeg ros når jeg gjør en bra jobb?

- Gjør mine kollegaer en bra jobb?

- Bryr sjefen og andre kollegaer seg om meg som person?

- Spiller det noe rolle hva jeg mener?

- Finnes det muligheter for å utvikles?Om du har nei på de fleste av disse spørsmålene, har du trolig det ikke så bra på jobben, og det kan være anledning til å lete etter en ny jobb.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.