MOBIL

Er dette Nokias 41 megapikslers Lumia-telefon?

Dette kan være Nokias Windows-mobil med 41 megapikslers kamera.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. apr. 2012 - 14:45

Da Nokia lanserte sin 808 PureView i Barcelona i februar overrasket de alle ved å vise frem en kamerasensor med smått utrolige 41 megapiksler. Samtidig lovet de at de ville bruke denne teknologien på kommende Windows-telefoner.

LES OGSÅ: Lyntest av Nokia 808 PureView

Og nå har det som angivelig er bilder av denne telefonen dukket opp i det som skal være bilder tatt under en presentasjon fra Nokia i Kina.

Lett å forfalske

Først og fremst skal vi understreke hvor enkelt det er å feike slike bilder. Det eneste du trenger er en eller annen oppdiktet telefondesign, en projektor og et kamera for å fange det hele. Så det kan meget godt være at dette er det villeste oppspinn.

Bildet viser er en... la oss si uvanlig designet telefon. Og alle som har fulgt med Nokia vet at snodig design ikke er noe produsenten er fremmed for å slippe på markedet. Telefonen ser ut til å være svært kurvete, med en tydelig bøy.

Ifølge det kinesiske nettstedet hvor bildene dukket opp skal det være snakk om en konseptdesign, så skulle dette vise seg å være en kommende telefon er det sannsynlig at den ferdige designen blir langt mer konservativ.

Kraftig spesifisert

Spesifikasjonene her er interessante. Telefonen skal angivelig lanseres med Windows Phone 8. Mens dagens Windows-telefoner er underlagt en hel del begrensninger på maskinvaren er det sannsynlig at neste utgave vil gi komme med støtte for langt sprekere maskinvare enn i dag.

Derfor høres det ikke komplett usannsynlig ut at telefonen i tillegg til 41 megapikslers kamera skal få 4,3 tommers skjerm med HD-oppløsning (trolig 720 x 1280 piksler), mulighet for videoopptak i full HD og tokjerneprosessor.

I det ene bildet står det at telefonen får grafikkbrikken Adreno 320, noe som i tilfelle tyder på at telefonen får Qualcomms Snapdragon S4 MSM8960 Pro-systembrikke. Det gir den en tokjerneprosessor av typen Krait som kjører på 1,5 GHz.

Sannsynlig?

At Microsoft planlegger å lansere Windows Phone 8 i løpet av høsten er så godt som sikkert. At Nokia kommer med nye Lumia-telefoner i forbindelse med dette tør vi å vedde SIM-kortet vårt på. Men om noe lignende det som er avbildet kommer - det er en annen sak.

Hva tror du?

Kilde: Androsym.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.